«Τι με νοιάζει αν γίνουν 14 οι ομάδες; Έχω φίλο που νοσεί από τον κορωνοϊό…»

Καμία όρεξη να μιλήσει για ποδόσφαιρο δεν είχε ο Κίκης Φιλίππου, ο οποίος τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport (104.0) την επικινδυνότητα της κατάστασης και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο διοικητικός ηγέτης του Εθνικού Άχνας, υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να σκεφτούν ανθρώπινα και να βάλουν την υγεία πάνω από το ποδόφαιρο.

Στις αρχικές του τοποθετήσεις ανέφερε: «Όλοι είναι προβληματισμένοι, μιλάμε πάντα υποθετικά και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα ότι έτσι θα κυλήσουν τα πράγματα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η υγεία του κόσμου. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Έχω ακούσει ότι είμαστε σε πόλεμο αλλά δεν είναι έτσι. Στον πόλεμο ξέρει τον αντίπαλο σου και προσπαθείς να φέρεις αντίσταση. Τώρα δεν έχουμε όπλα, πρέπει να απομονωθούμε και να περιμένουμε. Στον πόλεμο μπορεί να πούμε ότι τα γυναικόπαιδα εξαιρούνται, τώρα είναι όλοι μέσα».

Για τους ποδοσφαιριστές του: «Είναι στην πρίζα, μιλούν με τις οικογένειες τους συνεχώς. Έχουμε ποδοσφαιριστές που όλη η οικογένεια τους είναι στο εξωτερικό. Ακούω κάποιους που λένε να στείλουμε πρόγραμμα στους παίκτες για να προπονούνται στο σπίτι, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να μπούμε στην ψυχολογία τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητα για την ώρα αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Βέβαια είναι όλα υποθετικά καθώς ίσως μπορεί να μην μπορέσουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα».

Για το πώς θα προχωρήσουν: «Ανταλλάσσουμε απόψεις με άλλους προέδρους, θα έχουμε κι εμείς σαν Δ.Σ μια επικοινωνία. Δεν μπορώ να κρατήσω κάποιους ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε στην οικογένεια τους. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και πάνω από όλα να σκεφτούμε ανθρωπιστικά. Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε μέχρι να αρχίσει το ποδόσφαιρο και αν αρχίσει μην περιμένετε να βλέπετε αυτά που βλέπαμε μέχρι σήμερα».

Για το οικονομικό: «Αν δεν έπαιρνε το κράτος κάποια μέτρα δεν ξέρω που θα πηγαίναμε. Συγκεκριμένα χθες μου τηλεφώνησε ένας ποδοσφαιριστής ότι χάλασε η τηλεόραση του κι εγώ έτρεξα αμέσως γιατί τι θα κάνει χωρίς τηλεόραση σε ένα σπίτι μόνος του».

Για το τι περιμένει να γίνει: «Άντε και ξεκινήσαμε προπονήσεις, τι θα γίνει; Δεν γίνεται να βάζουμε σε ένα δωμάτιο 30 ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, μασέρ. Ας μην σκεφτόμαστε μόνο σαν πρόεδροι σωματείων. Εμείς αν είχαμε παιδιά θα τους επιτρέπαμε να πάνε προπόνηση; Όλα τα σενάρια είναι υποθετικά, ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν.

Για το αν θα περάσουμε χειρότερα από το 1974: «Στον πόλεμο ξέραμε τι γινόταν και έστω με τα όπλα που είχαμε το παλέψαμε. Τώρα είναι διαφορετικό, είναι πρωτόγνωρο. Παρόλα αυτά δεν είμαι απαισιόδοξος, δεν μπορούν να μείνουν έτσι τα πράγματα αλλά χρειάζεται υπομονή και πρέπει να είμαστε σωστοί».

Για το σενάριο 14 ομάδων στην Α’ κατηγορία: «Τι με νοιάζει αν γίνουν 14 ή όχι. Έχω φίλο που νοσεί. Να μην τύχει σε κανέναν. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή κανείς δεν θα μιλά για ποδόσφαιρο αλλά πως θα επιβιώσουμε. Κάποιοι ίσως να μην αντιλήφθηκαν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ο Θεός να μας βλέπει».

ΜΕΣΩGoal.com.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ