aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤι κάνει ο Μπεργκ με τον ΑΠΟΕΛ και τι ο Αυγουστή κόντρα στον Νορβηγό

Τι κάνει ο Μπεργκ με τον ΑΠΟΕΛ και τι ο Αυγουστή κόντρα στον Νορβηγό

O Χένινγκ Μπεργκ επιστρέφει στο γήπεδο όπου δοξάστηκε για να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Πάφος FC, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο της πρώην ομάδας του. Ως προπονητής της Ομόνοιας ο Νορβηγός έχει αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ έξι φορές. Μετρά δυο νίκες, δύο ισόπαλα αποτελέσματα και δύο ήττες. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν αήττητος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα χωρίς το «τριφύλλι» να δεχθεί τέρμα.

Τον Δεκέμβρη του 2020 είχε οδηγήσει τους πράσινους στη νίκη με 3-0 επί των γαλαζοκιτρίνων, βάζοντας τέλος στη… φαγούρα εφτά χρόνων χωρίς νίκη σε ντέρμπι «αιωνίων». Οι τελευταίες δύο φορές που ο Χένινγκ Μπεργκ αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ ήταν εφιαλτικές για τον 52χρονο τεχνικό, αφού η ομάδα του δέχθηκε ισάριθμες ήττες με το ίδιο (βαρύ) σκορ: 2-4. Μάλιστα, το ντέρμπι «αιωνίων» στις 25 Φεβρουαρίου ήταν και η τελευταία του στον πάγκο της Ομόνοιας.

Όσον αφορά τη συνολική κόντρα του Αυγουστή με τον Μπεργκ, τρεις νίκες έχει ο Κύπριος τεχνικός και δύο νίκες ο Νορβηγός. Οι δύο επιτυχίες του νυν τεχνικού του ΑΠΟΕΛ καταγράφηκαν στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων και η μία επί θητείας του στον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ