aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΤι ισχύει τελικά με την εξαγγελία του Προέδρου για τα χρέη;

Τι ισχύει τελικά με την εξαγγελία του Προέδρου για τα χρέη;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες (8/11) στο δείπνο του ΑΠΟΕΛ με αφορμή τα γενέθλια των γαλαζοκιτρίνων ότι αποφασίστηκε διαγραφή χρεών ύψους 19.5 εκατομμυρίων ευρώ των σωματείων προς το κράτος. Η ΚΟΠ με σημερινή ανακοίνωση της χαιρέτησε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας όμως ότι ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν καιρό. Ποια χρέη όμως αφορά η εξαγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη;

Τα €19.500.00 τα οποία θα διαγραφούν αφορούν πρώτα απ’ όλα οφειλές των σωματείων στο Τμήμα Φορολογίας πριν από το 2007 και ήταν χρέη για τα οποία υπήρχε ήδη μία συμφωνία μεταξύ της ΚΟΠ και της κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2007. Η συμφωνία του 2007 προέβλεπε ότι το ποσό αυτό θα «πάγωνε» και εφόσον τα σωματεία έδειχναν καλή θέληση για αποπληρωμή των νεότερων οφειλών τους, θα γινόταν σκέψη για διαγραφή του.

Στα 10 χρόνια όμως που ακολούθησαν από τη συμφωνία αυτή, και παρόλο που αρκετά σωματεία δεν υπολόγιζαν τα χρέη αυτά αφού είχαν «παγώσει», καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στη οριστική διαγραφή των χρεών αυτών, κάτι που ανήγγειλε πως θα πράξει τελικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Για όσα χρέη έχουν οι ομάδες στο Τμήμα Φορολογίας μετά το 2007 η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως, με βάση και την κερδοφορία της, θα βοηθήσει τα σωματεία στην αποπληρωμή τους και διεξάγεται αυτή τη στιγμή συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον διακανονισμό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ