aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘρίλερ... α λα ιταλικά για Κριστιάνο στην πρεμιέρα του

Θρίλερ… α λα ιταλικά για Κριστιάνο στην πρεμιέρα του

Στο επίσημο ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φεντερίκο Μπερνταρντέσκι κατάφερε να… επισκιάσει τον Πορτογάλο και να χαρίσει το τρίποντο στη Γιουβέντους σε ένα παιχνίδι θρίλερ κόντρα στην Κιέβο στη Βερόνα (2-3).

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έκανε προσπάθεια για να «σημαδέψει» την πρεμιέρα της Serie A, αλλά έδειχνε σαν να μην έχει… δέσει ακόμα με τους νέους συμπαίκτες του και χρειάστηκε τουλάχιστον ένα ημίχρονο για να βρει τα πατήματά του, να πάρει πρωτοβουλίες και να κάνει σουτ, έχοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος φαινόταν να είχε βάλει στόχο να κρατήσει χωρίς γκολ του Ρονάλντο.

Και τελικά ήταν ο Φεντερίκο Μπερνταρντέσκι αυτός που… έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τη «Γηραιά Κυρία» και, παρόλο που δεν αγωνίστηκε βασικός, σημείωσε το γκολ της νίκης.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον… συνήθη ύποπτο για πρεμιέρα (έχει τρία τέρματα σε τέσσερα εναρκτήρια παιχνίδια πρωταθλήματος με τη «Γηραιά Κυρία) Σάμι Κεντίρα, Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν απομάκρυναν, η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή Γερμανό μέσος και αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο.

Οι «μπιανκονέρι» πίεζαν πολύ στα πρώτα λεπτά και στο 9’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Ντόουγκλας Κόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας τη Κιέβο, γύρισε τη μπάλα στον Κανσέλο, αλλά αυτός αστόχησε σχεδόν εξ επαφής.

Ένα καλό σουτ του Ραντοβάνοβιτς, στο 15ο λεπτό, με το δεξί και εκτός περιοχής ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στσέσνι, που έδειξε να ελέγχει τη φάση.

Ο Ρονάλντο χρειάστηκε 18 λεπτά για να κάνει το πρώτο σουτ του στην αναμέτρηση, ήταν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά την πάσα του Ντόουγκλας Κόστα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σορεντίνο.

Οι «μπιανκονέρι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ελέγξουν το παιχνίδι και να πιέζουν, με την Κιέβο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Πολύ καλή στιγμή για τη Γιουβέντους στο 33’ με ωραίο σουτ του Ντόουγκλας Κόστα με το αριστερό εκτός περιοχής και τη μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» του Σορεντίνο.

Στην δεύτερη τελική προσπάθεια τους οι «τζαλομπλού» κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όταν στο 38ο λεπτό ο Τζακερίνι έβγαλε την ασίστ, Κιελίνι και Μπονούτσι έχασαν τον Στεπίνσκι και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 48′ ο Σορεντίνο απομάκρυνε με τα πόδια, την τρίτη τελική (και πρώτη στην εστία) του Ρονάλντο στο παιχνίδι. Κι ενώ η Γιουβέντους είχε, όπως και στο πρώτο ημίχρονο την κατοχή της μπάλας, η Κιέβο έκανε την ανατροπή και το 2-1 στο 54ο λεπτό όταν ο Κανσέλο σταμάτησε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Τζακερίνι, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο άλλοτε παίκτης της Γιουβέντους ήταν εύστοχος.

Σε κεφαλιά του Ρονάλντο στο 61′ από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε ο Σορεντίνο και πέντε λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος επιχείρησε και πάλι με εξαιρετικό σουτ να νικήσει τον 39χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος και πάλι του είπε «όχι».

Στο 71ο λεπτό, ο Ρονάλντο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάντζουκιτς έκανε την κεφαλιά, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σορεντίνο. Τελικά το 2-2 έγινε στο 75’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπονούτσι στην… επίσημη επιστροφή του στους «μπιανκονέρι» με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σορεντίνο απομάκρυνε με γροθιές στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο.

Kιέβο Βερόνα (Λορέντσο Ντ’ Άννα): Σορεντίνο, Ριγκόμι, Ραντοβάνοβιτς, Στεπίνσκι (67’ Τζόρτζεβιτς), Μπάνι, Ροσετίνι, Τζακερίνι, Ντε Πάολι, Κατσιατόρε, Τόμοβιτς, Χέτεμαϊ (78’ Όμπι).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κανσέλο, Πιάνιτς, Κεντίρα (84′ Τσαν), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα (63’ Μάντζουκιτς), Κουαδράδο (57’ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ