aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΘολώνουν τα νερά με κάρτα φιλάθλου

Θολώνουν τα νερά με κάρτα φιλάθλου

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το δ.σ. του ΚΟΑ για να εξετάσει το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, που εκκρεμεί μετά την απόφαση (ημερομηνίας 30 Μαΐου) της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ), με την οποία ακύρωσε την κοινοπραξία, στην οποία ο Οργανισμός αποφάσισε να κατακυρώσει την προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο ΚΟΑ μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει ούτε στην Αναθεωρητική Αρχή αλλά ούτε και στο Γενικό Λογιστήριο σε επιστολές για το τι προτίθεται να πράξει μετά την ακύρωση της απόφασης για κατακύρωση στην κοινοπραξία Space Hellas – HTE. Επίσης δεν λήφθηκε απόφαση, ούτε εξετάστηκε μέχρι τώρα η αναμενόμενη σε τέτοιες αποφάσεις διαδικασία, δηλαδή να προχωρήσει σε κατακύρωση στον επόμενο προσφοροδότη. Να σημειωθεί ότι από τις οκτώ προσφορές που είχαν υποβληθεί, μόνο δύο κρίθηκαν ότι πληρούσαν τα κριτήρια, αυτές των Space Hellas – Hellenic Technical και Logicom Solutions.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΚΟΑ ζητά διευκρινίσεις από την κοινοπραξία που ακυρώθηκε από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, κάτι που γεννά νέα ερωτηματικά, αφού σύμφωνα με την Απόφαση της ΑΑΠ, ο ΚΟΑ δεν θα έπρεπε να είχε εγκρίνει την εν λόγω προσφορά ως πληρούσα τα κριτήρια του διαγωνισμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται στο παρασκήνιο προσπάθεια «επαναξιολόγησης» των δύο προσφορών, κάτι που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην Απόφαση της ΑΑΠ ενώ έχει απορριφθεί σε σειρά άλλων περιπτώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το γεγονός ότι προηγουμένως ο ΚΟΑ προσπάθησε να αποφύγει την εμπλοκή της Αναθεωρητικής Αρχής, επικαλούμενος παρερμηνείες ότι επρόκειτο για «σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών» και όχι «δημόσια σύμβαση υπηρεσιών», όπως ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού με ρητές αναφορές στους όρους του, εντείνει τις ανησυχίες ότι γίνεται τώρα προσπάθεια παράκαμψης της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο Τρίτο του ΡΙΚ, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι γίνεται επαναξιολόγηση της κοινοπραξίας που ακυρώθηκε μέσω της ΑΑΠ. Όπως είπε, εξετάζεται η αναφορά στην Απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής για το θέμα ότι η KPMG, που είναι ελεγκτές της Hellenic Technical, ήταν και σύμβουλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΚΟΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην Απόφαση της ΑΑΠ, αφού καταγράφεται και στοιχειοθετείται η απόρριψη της κοινοπραξίας λόγω μη ικανοποίησης βασικού όρου του διαγωνισμού: «Ιδιώτες Σύμβουλοι οι οποίοι παρευρίσκοντο στις συνεδρίες της Ομάδας Αξιολόγησης για σκοπούς παροχής συμβουλών, υπογράφουν και τους ελεγμένους λογαριασμούς που προβλήθηκαν από τον επιτυχόντα. Χωρίς να εξετάζουμε εάν και σε ποιο βαθμό αυτό επηρεάζει, η Αναθέτουσα Αρχή καλό θα είναι να έχει υπόψη της την απόφαση στην Κοινοπραξία STRABAG ΚΑΙ ΝΕΜΕSIS CONSTRACTING PLC ”STRABAG – NEMESIS CONSORTIUM”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ