aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΘέλουν να «σπάσουν το ρόδι»

Θέλουν να «σπάσουν το ρόδι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν πάει άλλο, λένε στη Νέα Σαλαμίνα, βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα. Ένας βαθμός σε τρεις αγωνιστικές, μηδέν στο σκοράρισμα και εφτά τέρματα παθητικό. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεχάσουν το μουδιασμένο τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έστω κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλους αντιπάλους.

Για να κάνουν μια νέα αρχή χρειάζονται τρεις βαθμούς εδώ και τώρα. Και θα επιδιώξουν να το πετύχουν σήμερα, επί του Άρη, τον οποίο θα φιλοξενήσουν στο «Αμμόχωστος». Η ομάδα της Αμμοχώστου θα έχει πρώτο μέλημα το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ ώστε να μην αντιμετωπίσει μια κλειστή άμυνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν οι παίκτες του Εουτζέν Νεαγκόε παρουσιαστούν -αυτή τη φορά- αποτελεσματικοί στην τελική πάσα και προσπάθεια, θα φέρουν την ψυχολογία με το μέρος τους.

Θα κριθούν παράλληλα και για τις αμυντικές τους αντοχές, ένας τομέας που σηκώνει μεγάλη βελτίωση. Οι ερυθρόλευκοι πιστεύουν πως αν αυτή τη φορά αποφύγουν τα λάθη στα μετόπισθεν, θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, μπροστά στον κόσμο τους. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Νεόφυτος Μιχαήλ και Κολοκούδιας, όπως και ο τιμωρημένος Φροξυλιάς.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, λένε οι άνθρωποι της και πιστεύουν ότι σήμερα στο «Αμμόχωστος» θα φλερτάρει με την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Το τρίποντο επί της Νέας Σαλαμίνας είναι ο στόχος των πρασίνων ώστε να ανασάνουν βαθμολογικά. Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους οι παίκτες του Θαλή Θεοδωρίδη θα χρειαστεί να δώσουν πολλές δυνάμεις και να αποφύγουν τα λάθη προηγούμενων αγώνων.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός έχει στο μυαλό του κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα του τελευταίου αγώνα με την Ανόρθωση. Αυτό που προέχει για τον Άρη είναι να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, μέσω μιας αποτελεσματικής μεσοαμυντικής συμπεριφοράς.

Η ομάδα της Λεμεσού θα επιχειρήσει παράλληλα να σκοράρει, με τους Αντωνίου, Σκούρτη και Μαραγκουδάκη να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση. Ο Άρης θα πιέσει ψηλά για να αποδιοργανώσει την άμυνα των γηπεδούχων, έχοντας τους επιθετικούς του έτοιμους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν για να κάνουν τη ζημιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ