aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«The show must go on…»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η περσινή σεζόν τα είχε σχεδόν όλα: Ανταγωνισμό, σασπένς, νεύρα, γκολ, θέαμα. Ο τίτλος κρίθηκε στο παρά δύο της τελευταίας αγωνιστικής και ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε τον 27ο τίτλο στην ιστορία του και τον έκτο συνεχόμενο. Η ποδοσφαιρική αύρα που απλώνεται καταμεσής του καλοκαιριού, είναι τόσο έντονη όσο και τα καλοκαιρινά φαινόμενα και τα άλματα του υδράργυρου! Σε πιο απλά ελληνικά η ποδοσφαιρική σεζόν που απλώνεται μπροστά μας προβλέπεται το ίδιο και ακόμα πιο καυτή από την περσινή και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί.

Εν τάχη και αρκούμενος απλά και μόνο στα πιο σημαντικά: Η μείωση των ομάδων σε 12 προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό και αγώνα για επιβίωση, αλλά και διάκριση. Οι ομάδες όλες ανεξαιρέτως ενισχύθηκαν και ειδικότερα οι «μεγάλοι» που μπαίνουν στη μάχη αποφασισμένοι όσο ποτέ προηγουμένως.

ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και Ανόρθωση δεν το κρύβουν και το λένε πως στόχος τους είναι ο τίτλος, γι αυτό και όλοι τους έκαναν την κλασσική υπέρβαση κι ας μην μας λένε μέχρι που έφτασε το νούμερο του προϋπολογισμού τους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα «παίζουν» μόνοι τους. Η Ομόνοια έρχεται με φόρα και όπως φάνηκε και από την «pre-season» οι πράσινοι πέρα από «άλλη ομάδα», για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βγάζουν υγεία και ζούνε σε άλλες εποχές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα συνηγορούν πως θα έχουμε ενδεχομένως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον και οι ομάδες το δείχνουν με πράξεις. Κάθε παιγνίδι θα είναι ντέρμπι, με ανοικτά όλα τα αποτελέσματα και τούτη τη φορά, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά οι μνηστήρες για τον τίτλο θα είναι περισσότεροι από δυο. Το πιο μεγάλο ντέρμπι όμως θα παιχθεί στη κερκίδα.

Κράτος και ΚΟΑ έριξαν στη μάχη κατά της βίας την Κάρτα Φιλάθλου και βρήκαν απέναντι τους τα οργανωμένα σύνολα οπαδών των ομάδων και όχι μόνο. Γι αυτό και οι ομάδες θα δοκιμαστούν εκ νέου, καθότι οι οργανωμένοι ο ένας μετά τον άλλο «κηρύσσουν τον πόλεμο» στην Κάρτα Φιλάθλου. Σύμφωνα μάλιστα και με τις πρώτες ενδείξεις ο αριθμός των φιλάθλων που εξασφάλισε τη συγκεκριμένη κάρτα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

«The show must go on», τραγούδησε μια από τις κορυφαίες ροκ μπάντες όλων των εποχών, οι αξεπέραστοι «Queen». Έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση το ίδιο θα γίνει με μας τους ταπεινούς οπαδούς του «βασιλιά» να ευχόμαστε πως κάποια στιγμή θα βρει (το ποδόσφαιρο) τη θέση που πραγματικά του αξίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ