aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΤελικός κυπέλλου: Σύνθημα για γιορτή του ποδοσφαίρου από πρόεδρους, προπονητές και αρχηγούς

Τελικός κυπέλλου: Σύνθημα για γιορτή του ποδοσφαίρου από πρόεδρους, προπονητές και αρχηγούς

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola. Το τελευταίο τρόπαιο της χρονιάς και μαζί το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League θα κριθούν στις 25 Μαΐου στο ΓΣΠ στον αγώνα της Ομόνοιας Λευκωσίας με τον Εθνικό Άχνας. Ο τελικός θα αρχίσει στις 19:00.

Η συνέντευξη τύπου για τον τελικό, στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ, των προπονητών, των αρχηγών και των Προέδρων των δύο ομάδων καθώς και της χορηγού εταιρείας Coca – Cola πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ.

Παρών από πλευράς Ομόνοιας οι Σταύρος Παπασταύρου, Νιλ Λένον και Ιωάννης Κούσουλος, ενώ από πλευράς Εθνικού τον πρόεδρο Κίκη Φιλίππου, συνοδεύουν οι Αντρέι Ράζτραχ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Γιώργος Κούμας (πρόεδρος ΚΟΠ): «Άλλη μια ποδοσφαιρική σεζόν φθάνει στο τέλος. Ήταν μια χρονιά με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο τελικός κυπέλλου αποτελεί το επιστέγασμα. Συγχαίρω Ομόνοια και Εθνικό για τη συμμετοχή τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Η φετινή είναι σημαδιακή χρονιά, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη από πέντε ομάδες. Εκτός απροόπτου ο κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, κάτι που δίνει ιδιαίτερη αξία. Μετά την πανδημία είδαμε τις κερκίδες να γεμίζουν. Φέτος συμπληρώνουμε 60 χρόνια από τότε που η Coca – Cola χορηγεί το κύπελλο. Σε αυτή την πορεία το κύπελλο ταυτίστηκε με τη χορηγό εταιρεία και τα οφέλη είναι αμοιβαία. Η ΚΟΠ σε συνεργασία με τον Alpha Κύπρου αποφάσισαν ο τελικός να μεταδίδεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του Alpha.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο. Είναι από τους κορυφαίους Ιταλούς διαιτητές. Στο VAR θα είναι ο επίσης Ιταλός Πάολο Βαλέρι, που διαιτήτευσε τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου Ιταλίας (Ίντερ – Γιουβέντους) και θα είναι και στο Μουντιάλ. Βοηθοί θα είναι οι Σωτηρίου και Τζιωρτζής και τέταρτος ο Θεουλή».

Σταύρος Παπασταύρου (πρόεδρος Ομόνοιας):

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φθάσαμε στον τελικό, μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν. Όλοι ξέρουμε πώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ευτυχώς πήραμε δύσκολες αποφάσεις και καταφέραμε να αλλάξουμε το σκηνικό και να φθάσουμε στον τελικό. Δεν είναι μόνο ο τίτλος, μας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι θα είναι η τρίτη χρονιά που θα είμαστε στους ομίλους. Συγχαρητήρια στον Εθνικό για την παρουσία του στον τελικό. Ευχαριστώ τον κόσμο της Ομόνοιας, περιμένουμε ότι θα έχουμε 18-19 χιλιάδες Ομονοιάτες. Ελπίζουμε να είμαστε οι νικητές».

Κίκης Φιλίππου (πρόεδρος Εθνικού):

«Η φετινή χρονιά για μας είναι σημαδιακή. Ξεκινήσαμε με φιλοδοξίες, δυστυχώς δεν μας έβγαινε τίποτα. Στα περισσότερα παιχνίδια παίζαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρναμε αποτελέσματα. Χτυπηθήκαμε αλύπητα από κάποιες καταστάσεις. Φάνηκε μια μικρή όαση στην άκρη της σήραγγας, ότι μπορούσαμε να στοχεύσουμε το κύπελλο. Νιώθω μεγάλη περηφάνια για τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Περάσαμε κερδίζοντας Αχυρώνα, Δόξα, ΕΝΠ και ΑΕΚ. Για εμάς αυτό ήταν ένα ιστορικό γεγονός, ένα ανδραγάθημα. Παλεύαμε και για τη διαβάθμιση και για τον τελικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έστειλαν δυνατό μήνυμα, που έφτασε μέχρι την άκρη του κόσμου. Καταφέραμε να πάμε στον τελικό με μια ομάδα σαν την Ομόνοια, με πολλούς φιλάθλους και μεγάλη ιστορία. Με πίστη μπορούμε να πάμε και στην Άχνα, και στη Μόρφου, και στην Αμμόχωστο και στην Κερύνεια. Για πρώτη φορά είδα τόσους νεαρούς να είναι περήφανοι. Πληροφορήθηκα ότι διαθέσαμε γύρω στα 2400, υπάρχουν ακόμα 1000 εισιτήρια. Είναι σαν να αγωνίζεται ο Δαβίδ με τον Γολιάθ, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Για το μπάχαλο που προέκυψε με τα εισιτήρια του τελικού: «Ο κ. Παπασταύρου γνωρίζει ποια ήταν η θέση μου για την παραχώρηση του γηπέδου. Και οι δύο πλευρές ήμασταν σταθερές στις θέσεις μας. Προσωπικά με τον Δημήτρη Γρηγόρη έφθασα μέχρι το πιο ψηλό επίπεδο για να μπορέσει η Ομόνοια να παίξει στο Δασάκι. Για την κερκίδα είχαμε πει ότι θα περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και μετά θα ανοίξουμε τη νότια. Είχαμε μιλήσει με τον Δημήτρη για να εκμεταλλευτούμε μαζί την κερκίδα. Είχαμε φτάσει σε διαφωνία. Δεν το κάναμε για να χαλάσουν οι σχέσεις μας. Ήταν εις γνώση της Ομόνοιας που προχωρήσαμε με το σύστημα που υπήρχε, να αφήσουμε 1000 θέσεις για να εκμεταλλευτούμε ως Εθνικός για τους φίλους της Ομόνοιας. Είχαμε δικαίωμα γιατί η κερκίδα ήταν για τον Εθνικό».

Νιλ Λένον (προπονητής Ομόνοιας):

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε στον τελικό. Είναι επίτευγμα για την ομάδα, ξεπεράσαμε δύσκολες ομάδες όπως η ΑΕΛ και η Ανόρθωση. Αναλύσαμε πολύ τους δύο ημιτελικούς του Εθνικού με την ΑΕΚ. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το τρίποντο. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν το παιχνίδι τους και να μην παρασυρθούν. Έχουμε μια προπόνηση ακόμα, οι παίκτες είναι έτοιμοι. Ανυπομονούμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο».

Αν υπάρχει πίεση με την ετικέτα του φαβορί: «Δεν υπάρχει έξτρα πίεση, η ομάδα παίζει καλά. Ξέρω ότι δεν κερδίσαμε φέτος τον Εθνικό, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Η ομάδα έπαιζε εξαιρετικά, από πλευράς ποιότητας και ψυχολογίας είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν έχω ψευδαισθήσεις ως προς το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το παιχνίδι. Τα πάντα μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Η προετοιμασία κύλησε καλά, έχουμε ακόμα μια προπόνηση και η ομάδα θα είναι έτοιμη. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας».

Για τον Λέτσιακς: «Έχει πιθανότητες, θα δούμε απόψε και θα αποφασίσουμε μετά την προπόνηση».

Αν συμμερίζεται τον τίτλο του φαβορί: «Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαστε το φαβορί. Το παιχνίδι είναι 50-50. Έχω εμπειρία από τελικούς και είναι σημαντικό να περάσω αυτή την εμπειρία στους παίκτες. Κάποιοι παίζουν τον πρώτο τους τελικό, άλλοι έπαιξαν και προηγουμένως. Είτε παίξεις καλά είτε άσχημα το σημαντικό είναι να κερδίσεις το τρόπαιο. Οι παίκτες πρέπει να απολαύσουν το παιχνίδι και να παίξουν με ψυχραιμία».

Αντρέι Ράζντρε (προπονητής Εθνικού):

«Εκπλήξαμε όλους στην Κύπρο, ίσως λιγότερο από το 5% πίστευαν ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό. Εγώ και οι παίκτες ήμασταν ανάμεσά τους. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δύσκολος αντίπαλος. Αν δώσουμε πέντε παιχνίδια με την Ομόνοια μπορεί να χάσουμε τα τέσσερα, όμως αύριο είναι ένα παιχνίδι και ελπίζουμε να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με βαριά φανέλα σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά αποδείξαμε ειδικά στους ημιτελικούς όπου κερδίσαμε την ομάδα που θα είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, προετοιμαστήκαμε και θα δώσουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τα αγωνιστικά νέα: «Είναι όλοι έτοιμοι εκτός από τον Χολ και ανυπομονούν για το παιχνίδι».

Αν συμμερίζεται τον τίτλου του αουτσάιντερ: «Ξέρουμε ότι είμαστε αουτσάιντερ, ότι δεν έχουμε την ίδια εμπειρία με την Ομόνοια, αλλά είναι ένα παιχνίδι και έχεις την ευκαιρία να γράψεις ιστορία. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο, αλλά από αυτά που βλέπω στις προπονήσεις νομίζω ότι θα είναι προετοιμασμένοι. Αύριο οι ποδοσφαιριστές μπορούν να σώσουν την καριέρα τους, όχι απλώς τη σεζόν».

Ιωάννης Κούσουλος (αρχηγός Ομόνοιας):

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στον τελικό, μετά από μια χρονιά που δεν ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι. Εύχομαι ότι όλα θα πάνε καλά και θα πανηγυρίσουμε και φέτος ένα τρόπαιο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν και στις δύσκολες στιγμές».

Για την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας με τον Νιλ Λένον: «Προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία και να βάλει το δικό του πλάνο. Παιχνίδι με παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι».

Για την πορεία της αποθεραπείας του: «Είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Εύχομαι πως θα είμαι έτοιμος στην προετοιμασία. Ήταν μια κακή χρονιά για μένα. Προσπάθησα να είμαι κοντά στην ομάδα όσο μπορούσα (σ.σ. δάκρυσε συγκινημένος και η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε)».

Αξιοσημείωτη ήταν πάντως η κίνηση του Νιλ Λένον, ο οποίος βλέποντας τον ποδοσφαιριστή να παραμένει στο πάνελ μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου πήγε κοντά του τον αγκάλιασε και αφού άνοιξε το μικρόφωνο είπε: «Ο Ιωάννης Κούσουλος είναι ένας πραγματικός ηγέτης και πραγματικός αρχηγός, έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα».

Μάρτιν Μπογκατίνοφ (αρχηγός Εθνικού):

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στον τελικό, είναι μεγάλη υπόθεση για όλους και ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορεί να τύχουν σε έναν ποδοσφαιριστή. Παίζουμε με την Ομόνοια, έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, πιθανότατα τους περισσότερους στην Κύπρο. Θα έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η ομάδα μας είναι έτοιμη, θα δώσουμε το μάξιμουμ. Στο χαρτί είναι φαβορί, αλλά όπως είπε και ο προπονητής της Ομόνοιας είναι ένας τελικός και οι πιθανότητες είναι 50-50».

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ