Τα τρία αιτήματα των ομάδων στην ΚΟΠ για να αποφύγουν το οικονομικό «πνίξιμο»!

proedroi omadon big 6

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Σε οριακό σημείο σε σχέση με τη λειτουργία τους υπό το καθεστώς της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κορυφαίων ποδοσφαιρικών παραγόντων, το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο  και η αλυσίδα μεγαλώνει σε επικίνδυνα. Σε βαθμό που η οικονομική στενότητα του παρελθόντος, στη σημερινή περίοδο εν μέσω εμπάργκο και διαταγμάτων είναι έτοιμη να τις «πνίξει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ ΚΟΠ και υπουργείου Οικονομικών για την στήριξη του ποδοσφαίρου λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την  πανδημία, αλλά από τότε, όπως υποστηρίζουν, «ούτε φωνή ούτε ακρόαση». Επιπρόσθετα, κάποια σωματεία που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη στην περσινή περίοδο, έχουν υποστεί περικοπές από την ΟΥΕΦΑ λόγω κορωνοϊού, ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από χορηγούς οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η απογευματινή (16:00) τηλεδιάσκεψη των προέδρων των σωματείων θα χαράξει τη γραμμή πλεύσης τους για τη διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν ήδη κωδικοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τα σωματεία θα αιτηθούν προς την ΚΟΠ και τους αρμοδίους τα ακόλουθα:

  • Δάνειο του Κράτους προς την ΚΟΠ ύψους 5 εκ ευρώ, που θα διαμοιρασθεί στα σωματεία για να ξεπεράσουν οικονομικά εμπόδια που προέκυψαν από την πανδημία. Σύμφωνα με την πρόταση, το δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί από τα έσοδα που έχει το κυπριακό ποδόσφαιρο από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.
  • Αναστολή πληρωμής των δόσεων προς το Τμήμα Φορολογίας.
  • Απευθείας καταβολή από την ΚΟΠ βοηθήματος από τα αποθεματικά της Ομοσπονδίας.

Επίσης, σύμφωνα με δημόσια δήλωση του πρόεδρου της Νέας Σαλαμίνας, Θουκή Θουκιδίδη, παράλληλα, στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διαβάθμισης δύο αντί τεσσάρων ομάδων όπως είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.  Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την ισχύουσα Προκήρυξη της ΚΟΠ, θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στην Β’ κατηγορία και να ανέβουν δύο.

Με αυτά τα δεδομένα, η τηλεδιάσκεψη των προέδρων έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ