aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Τα ψέματα τελείωσαν και αν γίνεται κάλυψη, πρέπει να σταματήσει»

«Τα ψέματα τελείωσαν και αν γίνεται κάλυψη, πρέπει να σταματήσει»

Για πολλά και ενδιαφέροντα μίλησε είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα», όσον αφορά στον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής των Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

«Βεβαίως είναι πάρα πολύ καλή η πρόταση της ΚΟΠ (σ.σ. αν δεν συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό λεπτών θα έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν από την ομάδα τους), καθώς επίσης και άλλα μέτρα που θα στηρίξουν και θα προστατέψουν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Ακόμα ένα μέτρο είναι να μείνει ελεύθερος και να μην δικαιούται λεφτά από τα έξοδα εκπαίδευσης. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε αδρανής. Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τα αποτελέσματα και βλέπουν την πάρτι τους. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», είπε αρχικά και ακολούθως υπογράμμισε:

«Είμαστε σε συχνή επικοινωνία με την ΚΟΠ για την στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Έχουμε καταλήξει και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστής. Κάνουμε πιο εύκολη την διακίνηση των ποδοσφαιριστών, το παρόν σύστημα είναι παράνομο. Υπάρχει πρόβλημα στην μετακίνηση και ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών. Ξέρουμε το θέμα γιατί η Ομοσπονδία μας κρατά ενήμερους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να πούμε πως για κάποια θέματα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την ΚΟΠ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ακαδημίες των ομάδων, εκ των οποίων πολλές υπολειτουργούν: «Πολλές ομάδες υπολειτουργούν όσον αφορά στις ακαδημίες τους. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες προπονητές. Προπονητής που αμείβεται με 250 ευρώ δεν είναι προπονητής, κάνει το χόμπι του. Πολλές ακαδημίες των ομάδων δεν πληρούν τα κριτήρια. Απ’ ότι φαίνεται, τα λεφτά της UEFA και της ΚΟΠ πάνε για μετεγγραφές. Τα ψέματα τελείωσαν και αν γίνεται κάλυψη σε άλλους, πρέπει να σταματήσει. Αν δεν ελεχθούν οι ακαδημίες των ομάδων δεν θα μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η ομοσπονδία έχει επενδύσει πολλά λεφτά στις Εθνικές μας ομάδες, και σωστά κάνει, αλλά από την άλλη δεν γίνονται οι ομάδες να μην το καταλαβαίνουν».

Και πρόσθεσε: «Έστω κι αυτές οι ομάδες που πληρώνουν πρόστιμο, να λένε ελάτε “φέρτε μας τα παιδιά σας στις ακαδημίες”, οι γονείς να πληρώνουν, και να φτάνουν στα U19 και να λένε δεν μπορούμε να τους στηρίξουμε. Δεν μπορούν να βάλουν δύο ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Αυτά είναι ερωτήματα. Λέμε για την νοοτροπία του Κύπριου. Πως θα αναπτύξει ο Κύπριος ποδοσφαιριστής νοοτροπία όταν δεν είναι σε επαγγελματικό περιβάλλον; Όταν ένας προπονητής δουλεύει και βγάζει μέσω της προπονητικής 350 ευρώ μαύρα; Ή όταν αγωνίζεται σε χωράφι; Πώς να αντεπεξέλθει ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής με 150 ευρώ τον μήνα, όταν 250 ευρώ είναι τα επαγγελματικά παπούτσια»;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ