aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα παιδιά του Εθνικού, το καμάρι της Άχνας!

Τα παιδιά του Εθνικού, το καμάρι της Άχνας!

Ναι, ο Εθνικός στον τελικό! Παλικάρι η ομάδα της Άχνας πέτυχε δεύτερη νίκη επί της ΑΕΚ (3-1), μάλιστα με ανατροπή και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του, που Εθνικός εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό κυπέλλου. Η προηγούμενη ήταν πριν από 20 χρόνια, το 2002, με αντίπαλο την Ανόρθωση από την οποία έχασε (0-1). Τώρα, μια εικοσαετία μετά θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ομόνοια και αυτή τη φορά θέλει να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του.

Στο Δασάκι στήθηκε πάρτι χθες βράδυ λες και ο Εθνικός κατέκτησε το τρόπαιο. Μοναδικές στιγμές ζουν στην ομάδα της Άχνας. Παρόλο που ο Εθνικός στο πρωτάθλημα βρίσκεται με το ένα πόδι στη Β’ Κατηγορία, είχε το σθένος και τη δύναμη να αφήσει εκτός τελικού την ΑΕΚ, μάλιστα με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2. Πλέον, όλοι στην προσφυγική ομάδα περιμένουν με ανυπομονησία τον τελικό της 25ης Μαΐου.

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έδειξαν χαρακτήρα. Μετά από 20 χρόνια είμαστε ξανά στον τελικό. Είναι μεγάλη μέρα για τον Εθνικό. Για τους ποδοσφαιριστές, τους ανθρώπους της ομάδας, τώρα ανταμείβονται οι κόποι μας», τόνισε ο Ράζριτς.

Η ΑΕΚ, παρόλο που ήταν στο κυνήγι της πρόκρισης μέχρι το 90’+3 που δέχθηκε το δεύτερο γκολ, αν και προηγήθηκε νωρίς δεν μπόρεσε να φθάσει σ’ ένα δεύτερο γκολ για να ανατρέψει το απρόσμενο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Πρόκειται για μεγάλο κάζο για τους Λαρνακείς, που πλέον θα πρέπει να παλέψουν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος.

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Στο τέλος προσπαθήσαμε με άλλον τρόπο για το δεύτερο γκολ, πήραμε την κόκκινη κάρτα, είχαμε τραυματισμούς. Δεν είμαι απ’ αυτούς που ψάχνουν ηλίθιες δικαιολογίες, όμως υπήρχε μια κατάσταση. Δεν θέλω να παραπονιέμαι πολύ, κάναμε λάθος, είμαστε οι πρώτοι που φταίμε», είπε μεταξύ άλλων ο Μπαντία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης στο Δασάκι ήταν ο Ζάκπα που πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ (Ζάκπα 60′, 90+3′), ανατρέποντας το γκολ του Τρισκόφσκι (19′ πεν.), ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χουντόμπιακ (90+6′). Το πέναλτι για την ομάδα της Λάρνακας δόθηκε με παρέμβαση του VAR και αφού ο διαιτητής είδε τη φάση μέσω βίντεο (ο Ταράσοφς κλότσησε τον Ρόμο). Επίσης η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τάντι (82’) με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ