Τα ντεσιμπέλ στη διαπασών και οι φωνές των «νέων»

Αν επιβεβαιωθούν μάλιστα οι πληροφορίες περί καθόδου ξένων διαιτητών, τότε να δείτε τι έχει να γίνει…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τη στιγμή που τα ντεσιμπέλ από τα όργανα έχουν ανέβει σε επικίνδυνο βαθμό, με κίνδυνο να κουφαθούμε από τα όσα ακούμε (και βλέπουμε), το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά! Όλες οι ομάδες σπριντάρουν και κάνουν ντεμαράζ για ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απ’ όσα δηλαδή είδαμε και στους προχθεσινούς αγώνες Κυπέλλου, τα νέα πρόσωπα των ομάδων ενδέχεται να έχουν πρωταγωνιστικό, αν όχι καθοριστικό, ρόλο στα τεκταινόμενα.

Στον Απόλλωνα, ο Μπένσοπ για παράδειγμα πέτυχε το γκολ που έκρινε τον νικητή στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ Γένσεν και Γέφτοβιτς πήραν κι αυτοί το «βάπτισμα του πυρός». Η Ανόρθωση από την άλλη έκανε την υπέρβαση και χάρη στην παρουσία του Κετσπάγια στον πάγκο της «Κυρίας» ο Ανανίτζε είπε το «ναι» και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Γεωργιανός διεθνής κουβαλά πολλές παραστάσεις στη Σπάρτακ Μόσχας και αναμένεται πως θα προσθέσει στην Ανόρθωση στοιχεία στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στην πρωτοκαθεδρία του ποδοσφαιρικού μας γίγνεσθαι μετά από πολλά χρόνια. Η Ομόνοια εξάλλου κάνει αγώνα για να προσθέσει στο ρόστερ της έμπειρο τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Φαμπιάνο, στην προσπάθειά της να διατηρήσει ή και να ενισχύσει τη δυναμική που έχει αναπτύξει στη φετινή περίοδο.

Όπως οι «πάνω», έτσι και οι «κάτω», κάνουν τον δικό τους αγώνα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει. Η μετεγγραφική περίοδος βέβαια βρίσκεται ακόμα μπροστά και σίγουρα αναμένονται αρκετές ακόμα κινήσεις από τις ομάδες. Δεν είναι μάλιστα υπερβολή αν πω ότι -με βάση το τι έγινε άλλες χρονιές- η μετεγγραφική περίοδος θα φέρει ανατροπές και στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας και στον βυθό.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη «χημεία» που θα υπάρξει στις ομάδες ανάμεσα στο έμψυχο υλικό. Άλλο τόσο σίγουρο πάλι είναι πως η πραγματική μάχη θα δοθεί στη φάση των πλέι οφ, εκεί όπου θα πέσουν κορμιά. Κι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί καθόδου ξένων διαιτητών, τότε να δείτε τι έχει να γίνει όταν εκλείψουν τα άλλοθι και οι φτηνές δικαιολογίες.