Τα κυπριακά σενάρια για Κάναντι, Κάλτσα, Μπουσούλατζιτς και τα δεδομένα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τόσο από ελληνικά sites, όσο και από κυπριακά, τον τελευταίο καιρό διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες που αφορούν σε έναν προπονητή και κάποιους παίκτες στη Σούπερ Λίγκα και στο ενδεχόμενο να έλθουν στην Κύπρο.

Πρόσφατα, γράφτηκε ότι ο τεχνικός του Ατρόμητου Αθηνών, Νταμίρ Κάναντι, βρίσκεται στο στόχαστρο κυπριακών ομάδων, χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά. Ο Αυστριακός τεχνικός, εδώ και λίγο καιρό πέταξε το… μπαλάκι στον Ατρόμητο για την ανανέωση του συμβολαίου του, αφού αξιώνει μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ζήτησε και αύξηση προϋπολογισμού για να μπορεί να δημιουργήσει μία πιο δυνατή ομάδα στη νέα σεζόν.

Ο Κάναντι, όχι μόνο ανέβασε πολύ το κασέ του με τις σπουδαίες δυνατότητές του ως προπονητής, σε απαγορευτικά επίπεδα για τις πλείστες μεγάλες ομάδες, αλλά έχει στις προτεραιότητές του τον Ατρόμητο, αλλά και ένα πρωτάθλημα που είναι κοντά στα γούστα του, όπως το γερμανικό. Επ’ ευκαιρίας, κυκλοφόρησε κιόλας πως η Νυρεμβέργη έχει στη λίστα της τον 48χρονο.

Επίσης, πληροφορίες μας από την Ελλάδα, αναφέρουν πως όλα αυτά περί ενδιαφέροντος κυπριακών ομάδων και Νυρεμβέργης για τον Κάναντι, συνθέτουν διάφορες μανατζερικές πιέσεις για να ανεβάσει την προσφορά του ο Ατρόμητος. Άρα, το… μπαλάκι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στα δικά του χέρια, αλλά στον Ατρόμητο, που καλείται να αποφασίσει αν θα ικανοποιήσει ή όχι τα «θέλω» του κόουτς.

Πάμε τώρα στον Νίκο Κάλτσα, τον σπουδαίο παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αποτελεί «όαση» στη φετινή τραγική σεζόν για την ομάδα της Αρκαδίας. Πρόκειται για παίκτη για τον οποίο επίσης γράφτηκε πως κυπριακές ομάδες (μία εξ αυτών η Ομόνοια), τον έχουν στο… στόχαστρό τους. Στον Αστέρα του πρότειναν νέο συμβόλαιο (ολοκληρώνεται τον Ιούνιο το υφιστάμενο) με απολαβές που μπορεί, ωστόσο, να βρει και στην Κύπρο. Γι’ αυτό κι ο ίδιος ο 28χρονος, όπως πληροφορούμαστε, δεν θα έλεγε «όχι» σε μία καλή πρόταση από την κυπριακή ελίτ. Φτάνει βέβαια, να του υποβληθεί επισήμως μία πρόταση.

Πάμε τώρα στον Αζέρ Μπουσούλατζιτς, ένα όνομα το οποίο όπως αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό η ιστοσελίδα μας, μπήκε στη λίστα αξιολόγησης των Νεόφυτου Λάρκου (τεχνικός διευθυντής) και Γιάννη Αναστασίου (προπονητής) στην Ομόνοια. Νεότερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποιος τον παρακολούθησε ιδίοις όμμασι για λογαριασμό των πρασίνων, οι οποίοι ωστόσο ψάχνουν κάτι καλύτερο.

Ο Βόσνιος μέσος, αν και είχε σε προτεραιότητα τον Ατρόμητο, δεν τα βρήκε με τους Περιστεριώτες στις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι. Και από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής έγινε αποδέκτης ενδιαφέροντος (με καλύτερα χρήματα) από άλλες ομάδες, δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει εκπτώσεις και να ρίξει τα «θέλω» του προκειμένου να παραμείνει στη δυτική όχθη.

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια της καριέρας των πιο πάνω, για να διαπιστωθεί εάν τελικά καταλήξουν στο νησί μας. Αυτοί και πολλοί άλλοι παίκτες (ίσως και κάποιοι προπονητές), θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό τις ελλαδικές και κυπριακές ιστοσελίδες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Σκεφτείτε ότι ακόμη έχουμε Απρίλιο και ήδη ο αριθμός των ονομάτων που γράφτηκαν, μετριέται στα δάκτυλα και των δύο χεριών.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ