aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα «καραγκιοζιλίκια» απ’ αυτούς που δεν υπηρετούν στον Στρατό

Τα «καραγκιοζιλίκια» απ’ αυτούς που δεν υπηρετούν στον Στρατό

Αν θέλουμε να λογιζόμαστε ως σοβαρό κράτος και σοβαρή κοινωνία, όλα αυτά τα «καραγκιοζιλίκια» με τους στρατεύσιμους αθλητές μας, έπρεπε να εκλείψουν πριν από πολλά χρόνια. Και πάλι καλά που δρομολογήθηκαν σωστά κάποια πράγματα και οι σχετικές αποφάσεις είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Θυμάστε που δεκάδες στρατεύσιμοι αθλητές δεν υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία επικαλούμενοι λόγους ψυχικής υγείας; Στη μεγαλύτερη κατάντια μας, «δακτυλοδειχτούμενοι» ήταν οι αθλητές που πήγαιναν φαντάροι κι όχι οι υπόλοιποι με τα γνωστά «κολπάκια»! Δεκάδες αθλητές επικαλούνταν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά την ίδια ώρα εξασφάλιζαν δελτίο υγείας, αγωνίζονταν κανονικά και κάποιοι απ’ αυτούς αμείβονταν και με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, όταν ψηφίστηκε ο Νόμος το 2019 για τη φυγοστρατία τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Το ποσοστό φυγοστρατίας έπεσε από το 8% στο 2%! Επειδή ο νόμος δούλεψε! «Δεν εκδίδεται δελτίο υγείας σε αθλητές που έχουν πάρει αναστολή για λόγους ψυχικής υγείας», είπε χαρακτηριστικά. Ήταν τόσο απλό! Κάποιοι τα είχαν επισημάνει όλα αυτά, έκαναν και τις σχετικές εισηγήσεις, αλλά ποιος τους άκουγε και ποιος τους διάβαζε…

Δεν είμαι ειδικός, αλλά εδώ σηκώνει μια παρένθεση. Αντιμετωπίζεις φιλαράκι σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας, οκ μην υπηρετήσεις και μείνε στο σπίτι σου να γιατρευτείς. Αλλά, εκτός από το δελτίο υγείας στον αθλητισμό, θα πρέπει να διερευνηθεί αν είναι σωστό να έχεις δίπλωμα οδήγησης. Αν θα έχεις τη δυνατότητα να προσληφθείς στο Δημόσιο -με αυτό το σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας- και άλλα παρόμοια. Και το ποσοστό της φυγοστρατίας, Ανδρέα μου και κύριε υπουργέ της Αμύνης θα πέσει από το 2% στο 0,00 και κάτι ψιλά. Να είστε σίγουροι.

Το (νέο) πρόβλημα είναι ότι κάποιοι αθλητές που έπρεπε να ήταν φαντάροι, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και δεν υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, έχουν δελτίο υγείας και δεν μπορούν να τους το πάρουν πίσω! Όπως είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, «όταν λήξει το δελτίο δεν θα ανανεωθεί». Αυτό, όμως, θα πάρει 2-3 χρόνια. Και (ξανα)κολλήσαμε στη γραφειοκρατία. Βούληση και θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται. Σε ένα βράδυ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ