aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΤα «εργαλεία» του Πουρσαϊτίδη

Τα «εργαλεία» του Πουρσαϊτίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μία ημέρα πριν από την εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου και εκτός απροόπτου, η Νέα Σαλαμίνα ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό της. Άλλωστε, μάλλον δεν είναι τυχαίο που αναρτήθηκε ήδη το ρόστερ στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, παρουσιάζουμε τις επιλογές που έχει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης (φωτό) για να πορευτεί στη σεζόν 2018-19, ξεχωρίζοντας φαβορί και αουτσάιντερ για τις θέσεις του αρχικού σχήματος.

Η υπόθεση φύλακας-άγγελος των δικτύων αρχίζει από τον Ρόμπερτ Βεσελόφσκι. Ωστόσο, ο Σλοβάκος θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό στην τρέχουσα σεζόν, αφού αποκτήθηκε ο Τζον Αλβπόγκε. Τρίτη επιλογή τερματοφύλακα αποτελεί ο 20χρονος Ελλαδίτης Ορφέας Λύτρας.

Πάμε τώρα στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Ο Καταλανός Ρομάν Τζολοβάρτ και ο Αργεντινός Φεντερίκο Ντομίνγκες είναι οι επικρατέστεροι δύο στον σχηματισμό με τρεις σέντερ μπακ, που εφαρμόζει η τεχνική ηγεσία. Μάχη για την άλλη θέση αναμένεται να δοθεί από τους Ανδρέα Φραγκέσκου, Λευτέρη Χατζηκωνσταντή και Χρίστο Νικόλα, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και το «πολυεργαλείο» Κύπρος Χριστοφόρου. Όσο για τη διαφύλαξη των άκρων, οι Κωνσταντίνος Μιντίκκης (δεξιά) και Άντερσον Κορέια (αριστερά) θα είναι οι πρώτες επιλογές. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Κωνσταντίνος Σεργίου, Χριστοφόρου (δεξιά) και Θωμάς Νικολάου (αριστερά).

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, οι Ρενάτο Μαργκάσα και Φαρσάντ Νουρ αναμένεται να αποτελέσουν το σύνηθες δίδυμο. Από εκεί και πέρα, θέση θα διεκδικούν ο πολύ καλός -πλην άτυχος την περασμένη σεζόν- Ανδρέας Λεμέσιος, ο ταλαντούχος Ζαχαρίας Θεοδώρου, η αποκάλυψη των -αδιάφορων έστω- πλέι άουτ Ιωάννης Κωστή, ο Τιμόθεος Παύλου και οι νεαροί Μάριος και Χρίστος Κουζάρης.

Και τώρα η γραμμή κρούσης, αρχίζοντας από τα «βέλη». Οι Τιάγκο Φερέιρα και Τσαρλς Ελουντού έχουν το προβάδισμα, αν και η απόκτηση του Στεφάν Αζίζ δημιουργεί ανταγωνισμό. Επίσης, καλή επιλογή μπορεί να αποτελέσει ο νεαρός Θεοδόσης Σιαθάς. Τέλος, η αιχμή του δόρατος. Ο Κίνγκσλι Ονουέγκμπου αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό σέντερ φορ, αλλά κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει τον Ντάνιελ Σικόρσκι. Από εκεί και πέρα, ο Ιάσονας Πικής θα περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ