Τα δύο σενάρια που τέθηκαν για το κυπριακό πρωτάθλημα

Το μήνυμα της ΟΥΕΦΑ στις 55 Ομοσπονδίες μέλη της στη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης ήταν ξεκάθαρο. «Εξαντλούμε τις πιθανότητες ολοκλήρωσης των εγχώριων πρωταθλημάτων». Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έβαλε ως ορόσημο την 30η Ιουνίου, παρατείνοντας ουσιαστικά για ένα μήνα το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Θα είναι το διάστημα αυτό αρκετό;

Σήμερα  κανείς δεν μπορεί να δώσει την απάντηση, αφού τα πάντα είναι υπό αίρεση και εξαρτώνται από την κατάσταση που θα επικρατεί σε όλη την Ευρώπη με την πανδημία του κορωνοϊού. Τα δεδομένα για κάθε χώρα είναι διαφορετικά, αφού υπάρχουν χώρες στις οποίες τα κρούσματα είναι εκατοντάδες καθημερινά και σε αρκετές από αυτές έχουν προσβληθεί ποδοσφαιριστές όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε Ιταλία και Ισπανία.

Στην Κύπρο η ΚΟΠ ακολουθεί τις οδηγίες της Κυβέρνησης και είναι δεδομένο ότι η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λειτουργώντας στο πνεύμα των οδηγιών της ΟΥΕΦΑ επεξεργάζεται σενάρια επανέναρξης του πρωταθλήματος και ολοκλήρωσής του στις 30 Ιουνίου.

Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας στους πρόεδρους των σωματείων και αυτό το σενάριο στάλθηκε στις ομάδες. Το πλάνο περιλαμβάνει την επανέναρξη του πρωταθλήματος αρχές Μαΐου (1, 2 και 3 του μήνα) και ολοκλήρωσή του μέσα στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατό να στηθεί η μπάλα στη σέντρα αρχές Μαΐου εξετάζεται και η λύση διεξαγωγής αγώνων μεσοβδόμαδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) όσες φορές κριθεί αναγκαίο. Τα πάντα όπως προαναφέραμε είναι υπό αίρεση και ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα υποχωρήσει ο ιός και θα υπάρχουν συνθήκες διεξαγωγής αγώνων. Όμως, γίνεται μία προεργασία, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Στην παρούσα φάση όλες οι ομάδες έβαλαν λουκέτο στα προπονητικά τους κέντρα και περιμένουν ενημέρωση για το πότε και αν θα είναι σε θέση να αρχίσουν προπονήσεις υπό όρους και ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες. Mε βάση την ανακοίνωση του ΚΟΑ το μέτρο της αναστολής εργασιών σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις ισχύει μέχρι τις 12 Απριλίου και κάπου εκεί είναι ο ορίζοντας επιστροφής των ποδοσφαιριστών, κορωνοϊού επιτρέποντος, στις προπονήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ