aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα δεδομένα για αναβολές αγώνων της 15ης αγωνιστικής λόγω κορωνοϊού

Τα δεδομένα για αναβολές αγώνων της 15ης αγωνιστικής λόγω κορωνοϊού

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι η Κύπρος. Η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» έφερε εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 2.241 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να φθάνει το 2,29%, ενώ οι προβλέψεις για τις επόμενες μέρες είναι ανησυχητικές.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν την Κυβέρνηση σε νέα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα στη σκιά της εκτόξευσης των κρουσμάτων το τελευταίο διήμερο.

Ανεπηρέαστο δεν θα μπορούσε να μείνει φυσικά ούτε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Από την Κυριακή (26/12) έως το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12) έχουν ανακοινωθεί 26 κρούσματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εννέα ομάδες ανακοίνωσαν από ένα έως πέντε κρούσματα, με αποτέλεσμα να είναι στο «αέρα» η διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής που είναι ορισμένη για το τριήμερο 3-5 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα, από τις τρεις ομάδες που δεν ανακοίνωσαν κρούσμα τις τελευταίες 48 ώρες οι δύο δεν δραστηριοποιούνται, καθώς οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας είναι με άδεια και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος «σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται»

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκαν πέντε κρούσματα από τη Δόξα, τέσσερα κρούσματα από την ΠΑΕΕΚ, τέσσερα από τον Άρη (δύο αφορούν παίκτες), τρία από τον Ολυμπιακό, τρία από τον Απόλλωνα (δύο αφορούν παίκτες), ένα από την Ανόρθωση, τέσσερα από την ΑΕΚ, ένα από την ΑΕΛ και ένα από τον Εθνικό.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα θα αναβληθεί ο αγώνας του Εθνικού με τη Δόξα. Η αναμέτρηση της ΠΑΕΕΚ με τον ΑΠΟΕΛ δεν αναβάλλεται γιατί τα κρούσματα της προσφυγικής ομάδας έκαναν τον διαγνωστικό έλεγχο την περασμένη Κυριακή (26/12) και είναι εκτός του χρονοδιαγράμματος των εφτά ημερών από την καθορισμένη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στις 5 Ιανουαρίου.

Σε μια… κλωστή κρέμεται η διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Οι μαυροπράσινοι ανακοίνωσαν τρία κρούσματα και οι Λαρνακείς τέσσερα, όμως το ένα αφορά ποδοσφαιριστή του καταλόγου Β. Το σκηνικό είναι ρευστό σχεδόν και για τα έξι παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής και τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Η επιδημιολογική κατάσταση των ομάδων

ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΙΚΤΕΣ
Δόξα 5 5
ΠΑΕΕΚ 4 4
Άρης 4 2
ΑΕΚ 4 4
Ολυμπιακός 3 3
Απόλλων 3 2
ΑΕΛ 1 1
Ανόρθωση 1 1
Εθνικός 1 1

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Δευτέρα, 03.01.2022
17:00 Εθνικός Άχνας – Δόξα Κατωκοπιάς
19:00 Απόλλων – ΑΕΛ

Τρίτη, 04.01.2022
17:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
19:00 Ανόρθωση – Άρης

Tετάρτη, 05.01.2022
17:00 Πάφος FC – Oμόνοια
19:00 ΠΑΕΕΚ – ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ