aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣυνέπεια που δείχνει α’ γκρουπ από τη Νέα Σαλαμίνα

Συνέπεια που δείχνει α’ γκρουπ από τη Νέα Σαλαμίνα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η προχθεσινή εκτός έδρας επικράτηση της Νέας Σαλαμίνας απέναντι στην Πάφος FC (3-1), αντιμετωπίστηκε από την πλειονότητα του αθλητικού Τύπου ως άλλο ένα βήμα προς το α’ γκρουπ της β’ φάσης. Όχι άδικα και όχι μόνο επειδή το τρίποντο ήρθε απέναντι σε ανεβασμένη αντίπαλο και μάλιστα στο «σπίτι» της.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν προχθές την έβδομη νίκη τους απέναντι σε ομάδα χαμηλότερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ απέναντί τους έχει και δύο ισοπαλίες (ΑΕΚ 1-1, ΕΝΠ 0-0). Ουσιαστικά, από αυτές που βρίσκονται χαμηλότερα έχει δύο ήττες. Η μία από την Ανόρθωση «Αντώνης Παπαδόπουλος» με γκολ στο 90’, αποτέλεσμα που εκλαμβάνεται φυσιολογικό. Μοναδική «παραφωνία» λοιπόν, το 0-2 από την Αλκή.

Αποτελέσματα που πιστοποιούν, εκτός από τη σταθερότητα της Νέας Σαλαμίνας και ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται μετά από 16 αγωνιστικές στην τέταρτη θέση. Απομένοντας λοιπόν έξι στροφές πριν από την εκπνοή της α’ φάσης, παρουσιάζεται ικανή να υπερασπιστεί την απόσταση έξι βαθμών από την Ομόνοια, που βρίσκεται στην έβδομη θέση. Βεβαίως, είναι σημαντικό να μην ηττηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική. Από την αναμέτρηση με το «τριφύλλι» θα απουσιάσει ο Ρομάν Τζολοβάρτ, ο οποίος μετρά πια εννιά κίτρινες κάρτες (τη θέση του αναμένεται να πάρει ο νεοαποκτηθείς Αγουστίν Ινιίγεθ). Αντιθέτως, διαθέσιμος θα είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα, ενώ αμφίβολη θα είναι η συμμετοχή του Τιάγκο.

Εντούτοις, προηγείται το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του κυπέλλου με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί μεθαύριο στο «Αμμόχωστος». Η διάκριση μέσω του δεύτερου τη τάξει θεσμού ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους και επομένως τους περιμένει δύσκολη εβδομάδα. Γι’ αυτό και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό, για να ανταποκριθεί η ομάδα του στις προκλήσεις που έχει ενώπιόν της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ