aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣυνεχείς επαφές για προβολή των αγώνων σε ανοικτή ζώνη, θετική και η ΚΟΠ

Συνεχείς επαφές για προβολή των αγώνων σε ανοικτή ζώνη, θετική και η ΚΟΠ

Έντονες είναι διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες για μετάδοση των παιχνιδιών του κυπριακού πρωταθλήματος σε ανοικτή ζώνη μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διεξαγωγή όλων των αθλητικών γεγονότων κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 31 Μαρτίου ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Οι τρεις τηλεοπτικές πλατφόρμες (Cytavision, PrimeTel, Cablenet) από την πρώτη στιγμή έχουν γίνει δέκτες αρκετών εισηγήσεων από διάφορους φορείς ώστε να μεταδοθούν σε ανοικτή ζώνη οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Άλλωστε, από την στιγμή που οι θύρες των γηπέδων θα κλείσουν είναι ορατός ο κίνδυνος κοσμοσυρροής στις καφετέριες, γεγονός που πιθανόν να προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ότι αφορά τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπάρχουν νομικά κολλήματα και οικονομικό κόστος για τις τρεις πλατφόρμες, καθώς έχουν άδεια προβολής αγώνων μόνο σε κλειστή ζώνη. Η Velister που κατέχει τα δικαιώματα για προβολή καναλιών σε ανοικτή ζώνη αποζημιώνεται με χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τα κανάλια ανοικτής ζώνης. Πάντως, τις τελευταίες ώρες οι τρεις πλατφόρμες εξετάζουν όλα τα δεδομένα με σκοπό να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να καταστεί δυνατή η προβολή των αναμετρήσεων σε ανοικτή ζώνη.

Tεχνικά μπορεί να καταστεί δυνατό μέσω των καναλιών που διαθέτουν στο youtube, όπως θα πράξει για παράδειγμα ο ΟΤΕ στην Ελλάδα την Πέμπτη για τον αγώνα του Ολυμπιακού Πειραιώς με την Γουλβς για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Θετική για να προβληθούν σε ανοικτή ζώνη όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών μετά την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης είναι και η ΚΟΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας προχώρησε από χθες βράδυ σε σχετικές διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης τάχθηκε υπέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ