aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΣυναπάντημα σε κρίσιμη στροφή

Συναπάντημα σε κρίσιμη στροφή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Νέα Σαλαμίνα και η Δόξα έχουν λόγο να παλέψουν για το τρίποντο, στο σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι στο «Αμμόχωστος». Εκείνο που διαφέρει είναι το κίνητρο. Η γηπεδούχος κυνηγά την έκτη θέση, στην οποίαν βρίσκεται η Ανόρθωση με δύο βαθμούς περισσότερους. Η φιλοξενούμενη, από την πλευρά της, καίγεται για τη νίκη, αφού κινδυνεύει με υποβιβασμό. Δεν φτάνει που κινδυνεύει να μείνει δέκα βαθμούς μακριά από τον Άρη, καραδοκεί και η ΑΕΖ με έναν βαθμό λιγότερο, η οποία απειλεί να της πάρει τη θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να πετύχουν δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, μετά το 1-0 επί της Αναγέννησης. Ωστόσο, δεν παρασύρονται από τη βαθμολογική θέση της αντιπάλους. Περιμένουν δύσκολο ματς, στο οποίο θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στο ζητούμενο. Ο Στάικος Βεργέτης δεν έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Ματίας Αβελάιρας και Ρόμπερτ Βεσελόφσκι.

Ο πρώτος ούτως ή άλλως απουσίασε και στο ματς με τους πράσινους της Δερύνειας. Όσο για το κενό του Σλοβάκου κάτω από τα δοκάρια, θα καλυφτεί από τον Νεόφυτος Μιχαήλ. Ο Τσίνα αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ενώ θέση διεκδικούν επίσης οι Ρούμπεν Μπρίζιντο και Γκόραν Άντονιτς.

Στον αντίποδα, οι πράσινοι με δέκα συνεχόμενα ματς δίχως νίκη, δεν έχουν περιθώρια και θα επιδιώξουν να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί. Η αποστολή τους είναι δύσκολη, απέναντι σε αντίπαλο με υψηλότερο στόχο και μάλιστα, εκτός έδρας.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα αποφασίσει με ποιον θα αντικαταστήσει τον Παουλίνιο, ο οποίος αντίκρισε την έκτη κίτρινη στο ματς με την Ανόρθωση. Η απουσία του αναμένεται να καλυφτεί με μετάθεση ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται σε άλλη θέση. Τη θέση του διεκδικούν ο μέσος Μάριος Πουτζιουρής και ο αριστερός μπακ Μανουέλ Ρεδόνδο. Σε αυτό το ενδεχόμενο, υποχρεωτικά θα γίνουν και άλλες διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ