aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣυλλογική προσπάθεια κατά της βίας

Συλλογική προσπάθεια κατά της βίας

ΒΗΜΑ προς τη  σωστή κατεύθυνση, εάν και εφόσον υλοποιηθεί, συνιστά το Μνημόνιο συναντίληψης με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του αθλητισμού για πάταξη της βίας στα γήπεδα, το οποίο υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, με πρωτοβουλία της αρμοδίου υπουργού, κ. Άννας  Κουκκίδη Προκοπίου, θα αποτελέσουν μέρος της μεγάλης  προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας. Ο καθένας από τους εμπλεκόμενους θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο, που του αναλογεί, στο πεδίο που δραστηριοποιείται και  όλοι μαζί  συλλογικά να προχωρήσουν. Το Μνημόνιο έτυχε δημόσιας διαβούλευσης και για κάθε Ομοσπονδία, έχει ετοιμαστεί πρωτόκολλο για τις ευθύνες που της αναλογεί.

ΕΓΙΝΕ γνωστό, μεταξύ άλλων,  ότι με το Μνημόνιο τίθενται χρονοδιαγράμματα για το πότε θα πρέπει να εγκατασταθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στα γήπεδα που σήμερα δεν διαθέτουν, ακόμη και σε αυτά που είναι κάτω από δύο χιλιάδες φιλάθλους. Επίσης, καθορίζεται η διδασκαλία μαθήματος πρόληψης της βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ στην Αστυνομία στήνεται η πρώτη μεγάλη αντιοχλαγωγική μονάδα στη ΜΜΑΔ. Το μνημόνιο θα υπογράψουν ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ, η Αρχή Αδειοδότησης των σταδίων, τα σωματεία και η Αστυνομία. Εμείς θα προσθέταμε σε αυτούς που θα δεσμεύονταν και τους οργανωμένους οπαδούς καθώς τα σωματεία αντιπροσωπεύονται από την ΚΟΠ. Είναι σαφές πως με το να εμπλακούν και οι Σύνδεσμοι, τούτο τους καθιστά μέρος της επίλυσης του προβλήματος. Τους φορτώνει με ευθύνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα πιο πάνω, η υπουργός Δικαιοσύνης προωθεί στη Βουλή νομοθετικά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί πρόσφατα μετά από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά και τα θλιβερά επεισόδια εντός και εντός του σταδίου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».  Ποια τα μέτρα;  Να επιτρέπεται στην Αστυνομία να διενεργεί άλκοτεστ και νάρκοτεστ στοχευμένα σε φιλάθλους πριν την είσοδο τους σε αθλητικούς χώρους, η αύξηση των ποινών αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι και 10 έτη και η παροχή εξουσίας της Αστυνομίας να εισηγείται δεσμευτικά στην ΚΟΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

ΟΛΑ αυτά είναι καλά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Φτάνει, επαναλαμβάνουμε, να υλοποιηθούν πλήρως και χωρίς εκπτώσεις ή παρεκκλίσεις. Πρέπει με την ευκαιρία να σημειώσουμε με ικανοποίηση την επιβολή των μεγαλύτερων ποινών- πέντε μήνες φυλάκιση- από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε δυο πρόσωπα, μετά που παραδέχθηκαν ότι μετέφεραν σε γήπεδο, ο μεν πρώτος, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, δύο σιδερογροθιές και δύο φωτεινά σήματα χειρός και ο δε δεύτερος 11 κροτίδες. Πρόκειται για αποτρεπτικές ποινές και ορθά λειτούργησε ο Δικαστής. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο με έντονη την δράση των χούλιγκαν.

‘Ο Φιλελεύθερος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ