aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣυγκρούσεις οπαδών έπιασαν στον ύπνο τις Αρχές – Συναγερμός για σημερινή πορεία στη Λεμεσό

Συγκρούσεις οπαδών έπιασαν στον ύπνο τις Αρχές – Συναγερμός για σημερινή πορεία στη Λεμεσό

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Καζάνι που βράζει έχει μετατρέπει η πόλη της Λεμεσού με τους χούλιγκαν των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης να προβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε επεισόδια, ξυλοδαρμούς και βανδαλισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Η αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ τα διάφορα περιστατικά που καταγράφονται αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές.

Το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση δύο μελών τους που πιάστηκαν με πυρσούς, θέτει εκ νέου την Αστυνομία σε συναγερμό. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και έχουν επιστρατευθεί πέραν των 200 μελών της Δύναμης από διάφορα τμήματα, όπως αντιοχλαγωγικές ομάδες, ΜΜΑΔ ενώ είχε επιστρατευθεί και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωμένων του Απόλλωνα, η πορεία θα ξεκινήσει από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων και θα καταλήξει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Μάλιστα η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως εμπρηστική, με τις Αρχές να τηρούν στάση αναμονής φοβούμενες για μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Το προψεσινό περιστατικό το οποίο όπως φαίνεται είχε οργανωθεί από οπαδούς της ΑΕΛ θεωρείται από τα πιο σοβαρά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε άλλα πρόσωπα τα οποία υποστήριζαν άλλη ομάδα από τη δική τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 11 χθες το βράεδυ τριάντα περίπου κουκουλοφόροι οι οποίοι έφεραν διακριτικά της ΑΕΛ επιτέθηκαν σε νεαρούς σε τρεις περιοχές της Λεμεσού. Αρχικά, το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή της Παλώδιας, ενώ στη συνέχεια οι 30 κουκουλοφόροι μετέβησαν στην περιοχή της Λαϊκής Λευκοθέας στην Αγιά Φύλα όπου πλησίασαν νεαρούς και τους ρωτούσαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Μάλιστα οι οπαδοί της ΑΕΛ επιτέθηκαν σε πρόσωπα τα οποία δεν υποστήριζαν την ομάδα τους.

Ευτύχημα το γεγονός ότι για άλλη μια φορά ότι από το σοβαρό επεισόδιο δεν θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο δύο 20χρονοι τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη.

Το όλο επεισόδιο δεν έληξε εκεί καθώς δύο ώρες αργότερα, νεαρά πρόσωπα φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν σε άλλους νεαρούς έξω από συγκεκριμένο υποστατικό στην περιοχή Γερμασόγειας. Όπως μας αναφέρθηκε και σε αυτό το συμβάν έπεσε ξύλο με ρόπαλα και διάφορα αντικείμενα ωστόσο κανένα πρόσωπο μέχρι χθες το μεσημέρι δεν προέβη σε καταγγελία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ