«Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο»

Σίγουρος για την συσχέτιση υποκόσμου και Κυπριακού ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο μέχρι και για «συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο», εμφανίστηκε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Παπαραχαλάμπους μίλησε για αρκετά ζητήματα σχετικά με την δράση της επιτροπής του, με το ποδόσφαιρο να κυριάρχησε. Σχετικά με την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, είπε πως δεν υπάρχει κάποιο παράπονο ενώπιον τους, αλλά «είναι ένα μεγάλο θέμα, έχει τεράστιες διαστάσεις», σχολίασε.

Σε ερώτηση που του έγινε αργότερα για το αν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα η επιτροπή, σχολίασε: «Αν συνεχιστεί να υπάρχει αυτή η κατακραυγή για την διακοπή θα μας αναγκάσει να κινηθούμε αυτεπάγγελτα. Η συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διακοπής ήταν ο λόγος που δεν κινηθήκαμε ως τώρα αυτεπάγγελτα».

Για την δράση της επιτροπής είπε: «Είμαστε έτοιμοι να ερευνήσουμε οποιοδήποτε παράπονο έρθει κοντά μας. Η οποιαδήποτε Ομοσπονδία δημιουργεί την οποιαδήποτε αμφιβολία στους διαγωνιζόμενους, εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να το ερευνήσουμε».

Σχετικά με το αν κλήθηκαν άτομα που προέβησαν σε δημόσιες καταγγελίες για το ποδόσφαιρο, είπε πως οποιοσδήποτε έχει κληθεί πρέπει να στοιχειοθετήσει και πως αν δεν έρθει, θα υποστεί τις συνέπειες. Πρόσθεσε πως έχουν κληθεί αρκετά άτομα, κάποιοι πήγαν, κάποιοι δεν πήγαν. Για τις συνέπειες επεξήγησε πως αφού τεθεί η τελευταία προθεσμία και δεν υπάρξει ανταπόκριση στην κλήση, η υπόθεση θα μετατεθεί στην Γενική Εισαγγελία. Η κατηγορία θα είναι ότι διέδωσε ψευδείς ειδήσεις και δεν προτίθεται να δώσει στοιχεία. Οι ποινές που προβλέπονται είναι από πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα ονόματα, σχολίασε:

Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου (πρόεδρος Ομόνοιας) δεν ήρθε γιατί ήταν στην Αμερική, μας ενημέρωσε πως ήταν δύσκολη η κάθοδος, οπότε έμεινε σε εκκρεμότητα για εκείνον, όχι για εμάς.

Ο κ. Ανδρέας Σοφοκλέους (πρόεδρος ΑΕΛ) λόγω καραντίνας δεν ήρθε.

Ο κ. Κώστας Ηλία (παράγοντας Αγίας Νάπας), ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ήρθε, προ καραντίνας.

Ο κ. Μάριος Παναγή (πρώην διαιτητής) ήρθε, ήταν προ καραντίνας.

Σχετικά με το ασυμβίβαστο, είπε πως ζήτησαν και πήραν κάποιους φακέλους από Ομοσπονδίες. «Υπάρχει φάκελος για την κάθε ομοσπονδία, γίνονται οι έρευνες, αν χρειαστούν θα ληφθούν και καταθέσεις. Έχει σταματήσει η κάθε χορηγία από το κράτος προς κάθε ομοσπονδία, μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα και ο φάκελος. Η μόνη που δεν λαμβάνει χορηγία είναι η ΚΟΠ, πέραν του ποσοστού από το στοίχημα, που πάει απευθείας στις οφειλές των σωματείων προς τις κοινωνικές ασφαλίσεις», σχολίασε επί αυτού.

Για το να υπάρχουν ευρήματα: «Υπάρχουν διπλοθεσίτες, συγγενικά πρόσωπα, προσφορές από μέλη, γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλά κακώς κείμενα».

Υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αυτή είναι η άποψη μου ως πρόεδρος της Επιτροπής. Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο». Σχετικά με τους «κόκκινους φακέλους» είπε πως ζήτησαν τους φακέλους από την Αστυνομία και τους ερευνούν, όπως και αυτούς από το εξωτερικό. «Δεν θα αργήσουμε πολύ να καταλήξουμε για το ποδόσφαιρο, θα παραθέσουμε δημοσιογραφική διάσκεψη», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε, στα βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ