aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗ«Συγκάτοικοι» σε σύγκρουση

«Συγκάτοικοι» σε σύγκρουση

Έχουν κοινή έδρα το «Αμμόχωστος», μα εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Η σημερινή (17:00, Cytavision Sports 7) τυπικά γηπεδούχος Αλκή είναι ουραγός και προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αγνοώντας το βαθμολογικό όφελος ισάριθμες φορές, αφού η τελευταία ήταν στο 1-0 επί της Πάφος FC για την 6η αγωνιστική. Απέναντί της ως τυπικά φιλοξενούμενη θα είναι η Νέα Σαλαμίνα, που εκπλήσσει με την παρουσία της, βρίσκεται στα ψηλά «δώματα» και προέρχεται μάλιστα από το εντυπωσιακό 4-1 επί της ΑΕΛ.

Η «Αθάνατη» θα έχει για ακόμη μία φορά την ετικέτα του αουτσάιντερ, εντούτοις έχει συνηθίσει τον ρόλο της σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Για ακόμη μία φορά θα επιδιώξει να κλείσει χώρους και να κάνει τη ζημιά κυρίως με αντεπιθέσεις ή μέσω στατικών φάσεων. Στοίχημα είναι να αντέξει την πίεση και να κρατήσει μακριά τα μεσοεπιθετικά ατού της φορμαρισμένης αντιπάλου, ώστε να βρίσκεται στη διεκδίκηση βαθμού ή βαθμών ώς το τέλος. Απών θα είναι για ακόμη μία φορά ο Μαρλόν ντα Σίλβα, ενώ στην ενδεκάδα αναμένεται να επανέλθουν οι Ματίας Σπόλιαριτς και Μαρτίνος Χριστοφή.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο στραβοπατήματος απέναντι στη «συγκάτοικό» της. Δίχως όμως να σημαίνει ότι υπάρχει υποτίμηση της αντιπάλου, κάτι που φάνηκε άλλωστε από τις δηλώσεις των ερυθρόλευκων μετά τον θρίαμβο επί των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού.

Άλλωστε, οι σχετικά πρόσφατες νίκες επί των Ερμή (1-0) και Δόξας (1-0), ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, φανερώνουν ότι σε τέτοιου χαρακτήρα παιχνίδια το ξεκλείδωμα της αντίπαλης άμυνας δεν είναι εύκολη δουλειά. Απών για τη Νέα Σαλαμίνα θα είναι ο Ρομάν Τζολοβάρτ, ο οποίος αντίκρισε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ την 6η κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα. Φαβορί για να αντικαταστήσει τον Καταλανό σέντερ μπακ είναι ο Φεντερίκο Ντομίνγκες, ενώ υπάρχει ακόμη ο Λευτέρης Χατζηκωνσταντή. Κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ