Αν τους καλομάθεις, σου… αρπάζουν και τον πισινό!

Θα έχει ενδιαφέρον εάν θα τηρηθεί το «όλοι οι διαιτητές θα σφυρίζουν σε αγώνες όλων των ομάδων» που λέχθηκε από τον Γιώργο Κούμα...

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ξεκαθάρισε στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ πως όλοι οι διαιτητές θα ορίζονται σε όλες τις ομάδες. Πιο απλά, η ΚΟΠ και η Επιτροπή Διαιτησίας δεν θα αποδέχονται αντιδράσεις από τις ομάδες και δεν θα αλλάζουν τους ορισμούς επειδή διάφοροι παράγοντες αποφασίζουν να θεωρούνται ανεπιθύμητοι κάποιοι διαιτητές στα παιχνίδια των ομάδων τους.

Φέτος, όμως, υπενθυμίζουμε πως από τα πρώτα κιόλας φιλικά ματς, είχαμε την πραγματοποίηση χατιριών σε Ανόρθωση, Απόλλωνα και Ομόνοια και η Επιτροπή Διαιτησίας τους άλλαξε τον διαιτητή που είχε ορίσει. Στο Ανόρθωση – Απόλλων είχε οριστεί ο Βασίλης Δημητρίου κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να σφυρίξει τελικά ο Νικόλας Νεοκλέους. Στο Εθνικός Άχνας – Ομόνοια, οι πράσινοι αντέδρασαν και ζήτησαν την αντικατάσταση του Γιώργου Νικολάου και ορίστηκε στη θέση του ο Κωνσταντίνος Φελλάς.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον στο τί θα πράξει η Επιτροπή Διαιτησίας, όταν προκύψουν οι πρώτες αντιδράσεις σε ορισμό διαιτητή τον οποίο κάποια ομάδα έθεσε ως ανεπιθύμητο σε αγώνα της. Θα υποκύψει για «αγοράσει τον καφκά» ή απλώς δεν θα ορίζει καν διαιτητές «ανεπιθύμητους», πάλι για να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις; Που για να λέμε και την αλήθεια, πρόκειται για καταστάσεις οι οποίες προκαλούν και κάποια αναστάτωση στους ίδιους τους διαιτητές, αλλά και σύγχιση.

Διαβάστε επίσης

Τον Μπερτράν Λαγιέκ (θα ορίζει διαιτητές σε Α’ και Β’ Κατηγορία) θα πλαισιώσει στη διαιτησία ξένος πρώην διαιτητής εγνωσμένης αξίας όπως ανακοινώθηκε πάντως, ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα της εκπαίδευσης, κυρίως. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το όνομά του. Κάτι είναι και αυτό προς την ορθή κατεύθυνση, αν βέβαια βελτιωθούν οι Κύπριοι διαιτητές και αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό τα επικίνδυνα λάθη τους και μειωθούν οι πολλές λανθασμένες αποφάσεις τους που προκαλούσαν του… κόσμου τις αντιδράσεις. Τόσο στη διακοπείσα σεζόν με αποτέλεσμα να έρθουν ξένοι διαιτητές σε κάποια ματς, όσο και στα προηγούμενα χρόνια. Διότι την προκατάληψη, μόνο οι ίδιοι οι διαιτητές μπορούν να τη μειώσουν ή ακόμη και στο πιο φανταστικό σενάριο, να την εξαλείψουν.

Ένας από τους λόγους λοιπόν, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η νέα σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, είναι εάν θα τηρηθεί το «όλοι οι διαιτητές θα σφυρίζουν σε αγώνες όλων των ομάδων» και ο Κούμας δεν μείνει μονάχα στα λόγια. Θα ήταν το ιδανικό σενάριο από τη νέα σεζόν να κοπεί ο γόρδιος δεσμός που έχει να κάνει με τις αντιδράσεις κάποιων ομάδων για τους… ανεπιθύμητους διαιτητές και τους μη ορισμούς στα παιχνίδια τους. Διότι είναι γνωστό πως αν καλομάθεις κάποιους, στο τέλος θα έλθουν να σου αρπάξουν και τον… πισινό!

Υ.Γ.: Κάτι ανάλογο με την κατάληξη του σχολίου ισχύει και για τις σχέσεις δημοσιογράφων και ομάδων. Αν καλομάθεις τους παράγοντες των ομάδων (πλην πολύυυυ σπανίων περιπτώσεων όπου υπάρχει εκτίμηση)… σου αρπάζουν και τον κώλο, έτσι για να το πούμε και πιο ξεκάθαρα. Το διαπιστώναμε από πάντα, το διαπιστώσαμε ακόμη πιο έντονα κατά τη διάρκεια της καραντίνας όπου μας έφτυναν κατάμουτρα και θα το διαπιστώνουμε όσο κάποιοι θα συνεχίσουν να γονατίζουν μπροστά σε διάφορους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.