aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Σβουρηχτές» σφαλιάρες για την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ

«Σβουρηχτές» σφαλιάρες για την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ

Στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ ή αν θέλετε στον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν από πού τους ήρθαν αυτές οι «σβουρηχτές» σφαλιάρες. Πατατράκ! Η «Κυρία» έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι εκεί που αισθάνονταν σιγουριά ότι θα επιστρέψουν στα… ψηλά βουνά, έχασαν και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες στη διαδρομή αυτών των δύο ομάδων. Η πιο σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ σχεδιάστηκε από άλλον αρχιτέκτονα (Σάββας Πουρσαϊτίδης), αλλά το οικοδόμημα «κτίστηκε» με άλλον (Σωφρόνης Αυγουστή).

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε δύσκολα, έμεινε μακριά από την κορυφή ακόμη και 11 βαθμούς και η σεζόν έδειχνε… ψιλοχαμένη. Αίφνης «ξύπνησε», έκανε ένα εξαιρετικό αήττητο σερί (πάνω από τέσσερις μήνες) και στο τέλος κρατούσε την τύχη του στα χέρια του. Κάπου εκεί ξύπνησε ο εφιάλτης. Αφού είχε αποκλειστεί από το κύπελλο, στα τέσσερα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, δεν μπόρεσε να νικήσει στην έδρα του την ΑΕΚ και την Ανόρθωση, ενώ ηττήθηκε στη «μάχη των μαχών» από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και προχθές γνώρισε την πανωλεθρία στην Πάφο. Δεν είμαι σίγουρος, επίσης, αν φταίει περισσότερο, ο Σωφρόνης Αυγουστή ή οι παίκτες ή η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, αλλά ιδιαίτερα σ’ αυτά τα τελευταία ματς φάνηκε η γύμνια σε κάποιες από τις βασικές επιλογές.

Στην περίπτωση της Ανόρθωσης, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Αυτή την ομάδα την κτίζουν ίδιοι άνθρωποι εδώ και τρία χρόνια με απόλυτο αφεντικό τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ήταν πασιφανές ότι κουμάντο στην ομάδα της Αμμοχώστου κάνει ο Γεωργιανός και ακολούθως ο Πουλλαΐδης και ο Χαμπουλλάς. Μετά τους ομίλους στο Κόνφερενς Λιγκ τα σκαμπανεβάσματα των κυανόλευκων ήταν κάτι παραπάνω από καρδιογράφημα. Έγινε κι ένα καταπληκτικό σερί, αλλά ήρθαν και κάτι «χαστούκια» που δεν μπορούσε να τα εξηγήσει ούτε η επιστήμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μία ομάδα, στην οποία ο προπονητής της και ο πρόεδρος της εταιρίας υπερθεμάτιζαν ότι είναι ικανή να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, σε οκτώ σημαντικά ματς στο φινάλε (και πρωτάθλημα και κύπελλο) νίκησε μόνο στο ένα! Η Ανόρθωση «φώναζε» ότι πονούσε σε βασικούς τομείς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έγινε τίποτα για να διορθωθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ