aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτους «16» η Αναγέννηση με τον οίστρο του Φουρτάδο (pics)

Στους «16» η Αναγέννηση με τον οίστρο του Φουρτάδο (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η Αναγέννηση Δερύνειας προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του κυπέλου Coca – Cola αφού πέρασε νικηφόρα από το Παφιακό κερδίζοντας 2-3 την Πάφο F.C. Σε θρίλερ για γερά νεύρα μετατράπηκε ο νοκ άουτ αγώνας με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και να οδηγούνται στην παράταση.

Μέτριος ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να καταγράφουν από μια κλασική ευκαιρία. Στο 12ο λεπτό η Αναγέννηση δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ράντκοβιτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή από πολύ κοντά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ο Εμάνουελ από πλευράς Πάφου φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βιέρια, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο και η πρώτη ευκαιρία έγινε στο 68ο λεπτό όταν ο Μανού δεν μπορεσε να νικήσει τον Βιέρια από πλάγια θέση. Η Πάφος συνέχισε να ανεβάζει την απόδοση της ισοζυγίζοντας το παιχνίδι, ωστόσο στο 75’ ο Βέσλεμ έφυγε μόνος και με σουτ νίκησε τον Κωνσταντίνου γράφοντας το 0-1. Η Πάφος όμως δεν… είπε την τελευταία της λέξη αφού έφερε το ματς στα ίσα (87’) με πλάγιο σουτ του Άλβες και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στην ημίωρη παράταση η Αναγέννηση είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και στο 101’ ο Φουρτάδο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από σέντρα, έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-2, ενώ στο 107’ έκανε τρία τα γκολ των πρασίνων πλασάροντας τον Κωνσταντίνου. Η Πάφος όμως μείωσε σε 2-3 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Πατουλέα στο 112’ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Η τελευταία θέση για το Β΄ γύρο του Κυπέλλου Coca – Cola θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με τον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με την ΠΑΕΕΚ.  

Ήδη την πρόκριση τους εξασφάλισαν μέσω των αγώνων του πρώτου γύρου η Καρμιώτισσα, ο Άρης, η ΑΕΖ, η ΑΕΚ Λάρνακας, η Δόξα Κατωκοπιάς και η Ανόρθωση.

Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν ο Απόλλωνας και η Ομόνοια (φιναλίστ του τελικού 2016), το ΑΠΟΕΛ (ομάδα fair play) και ο Εθνικός Άσσιας, ο Εθνικός Άχνας, ο Ολυμπιακός και ο ΑΣΙΛ Λύσης μετά από κλήρωση.

Πάφος (Δημήτρης Ιωάννου): Κωνσταντίνου, Μακρής, Σωκράτους, Νικολάου, Γεωργίου, Θεοδώρου (57’ Κχμαλάτζε), Μουτίνιο, Δημοσθένους (71’ Άλβες), Μανού, Εμμάνουελ (57’Πατουλέα), Πίτσιλλος.

Αναγέννηση (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βιέιρα, Φωτίου, Γιαννακού, Αναστασίου, Ευθυμίου, Σωτηρίου (64’ Φουρτάδο), Βλασόπουλος, Χριστοδούλου (84’ Γιουσπασιάν), Βέσλεμ, Μπριζίντο, Ράτκοβιτς (78’ Νατσίοπουλος).

Σκόρερ: 87’ Άλβες, 112’ Πατουλέα / 75’ Βέσλεμ, 101’, 107’ Φουρτάδο.

Κίτρινες: 115’ Μπριζίτο.

Αποβολές: /

Στάδιο: Παφιακό.

Διαιτητής: Χρίστος Σπανός.

Α’ βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου.

Β’ βοηθός: Λευτέρης Θεοδώρου.

Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ