aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣτον πάγο πάλι η Κάρτα Φιλάθλου

Στον πάγο πάλι η Κάρτα Φιλάθλου

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Στον πάγο θα παραμείνει για ακόμα μερικούς μήνες η Κάρτα Φιλάθλου, μετά την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ) να εκδώσει προσωρινά μέτρα προς τον ΚΟΑ ώστε να μην προχωρήσει με ακύρωση της προσφοράς που προκήρυξε, όπως και να μην προχωρήσει σε διαδικασίες σε νέα προσφορά.

Το Διάταγμα ισχύει μέχρι και την τελική έκβαση της προσφυγής που υποβλήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο από την εταιρεία που είχε παραμείνει στο διαγωνισμό, μετά την ακύρωση της απόφασης του ΚΟΑ για ανάθεση του διαγωνισμού σε άλλη εταιρεία.

Το δ.σ. του ΚΟΑ είχε αποφασίσει να ακυρώσει τον διαγωνισμό μετά την ακύρωση της προηγούμενης του απόφασης για ανάθεση στην μία εκ των δύο εταιρειών που επιλέγηκαν για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

Μεταξύ άλλων το δ.σ. του ΚΟΑ, μετά την ακύρωση της προσφοράς της επιλεγείσας εταιρείας από την ΑΑΠ, έκρινε ότι έπρεπε να επανεξετάσει και τη δεύτερη πρόταση που είχε ενώπιον του, που ήδη είχε προκρίνει ως έγκυρη.

To αιτιολογικό ήταν ότι έπρεπε να επανεξεταστεί με βάση και τις συστάσεις της Αναθεωρητικής Αρχής, που είχε κρίνει ότι τα προσόντα του διευθυντή της πρώτης εταιρείας, δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των όρων της προσφοράς.

Στη βάση αυτή κρίθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει στην Επιτροπή Αξιολόγησης και η δεύτερη προσφορά για να επανεξεταστεί. Η Επιτροπή Αξιολόγησης, εισηγήθηκε να μην κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την Κάρτα Φιλάθλου στη δεύτερη εταιρεία, αλλά να ακυρωθεί. Την εισήγηση υιοθέτησε το δ.σ. του ΚΟΑ.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είχε εξηγήσει ότι ο Οργανισμός θα προχωρούσε αμέσως στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για να μην καθυστερήσει η Κάρτα Φιλάθλου, παρά το γεγονός ότι ήταν ευνόητο ότι θα ακολουθούσε προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή.

Ακόμα και στην περίπτωση που η προσφυγή κριθεί εντός τριμήνου, που είναι στην πράξη το ελάχιστο διάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι φανερό ότι η Κάρτα Φιλάθλου δεν πρόκειται να λειτουργήσει, στην καλύτερη περίπτωση, πριν το τέλος του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΟΑ χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για να εξετάσει την ακύρωση της απόφασης για την ανάθεση στην πρώτη εταιρεία και να αποφασίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε κατακύρωση στη δεύτερη αλλά σε ακύρωση του διαγωνισμού και προκήρυξη νέου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ