aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτο παρελθόν ζορίστηκε

Στο παρελθόν ζορίστηκε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν ότι η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο φαβορί σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίδοξη πρωταθλήτρια, υπερέχει παρασάγγας σε έμψυχο δυναμικό και εμπειρία, ενώ είναι και γηπεδούχος. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σκέψεις για ενδεχόμενο στραβοπάτημά της σήμερα, είναι η θεωρία για το ποιόν της μπάλας που ανέπτυξε κάποτε ο Ίβιτσα Όσιμ (τη χαρακτήρισε «πόρνη»).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η προϊστορία, η οποία φανερώνει ότι η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε στην έδρα της από τους μαυροπράσινους στο παρελθόν. Διότι από τη μια υπερέχει στις νίκες κατά τα προηγούμενα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος ως γηπεδούχος, ενώ από την άλλη έχασε πολλούς βαθμούς.

Πήρε τέσσερις νίκες εις βάρος του Ολυμπιακού στο ΓΣΖ, ο οποίος όμως κατάφερε έξι φορές να επιστρέψει με βαθμολογικό όφελος στη Λευκωσία. Πέντε φορές απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ, ενώ το 2007 πήρε και τη μοναδική του νίκη με 1-2 σε παιχνίδι που διεξήχθη στο Τσίρειο λόγω τιμωρίας των Λαρνακέων. Το 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα για τους κιτρινοπράσινους, λοιπόν, μαρτυρά ότι στο παρελθόν συνάντησαν προβλήματα απέναντι στους Τακτακαλίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ