aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣτο «μικροσκόπιο» κι άλλα ματς, «παρέλαση» στην Αστυνομία για ανακρίσεις

Στο «μικροσκόπιο» κι άλλα ματς, «παρέλαση» στην Αστυνομία για ανακρίσεις

Με τα μούτρα στη δουλειά ρίχθηκαν οι ανακριτές που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αστυνομία τονίζει πως μετά από πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό έχει οριστεί ανακριτική ομάδα με ικανοποιητικό σε αριθμό και έμπειρο προσωπικό, η οποία ενισχύεται ανάλογα με τον όγκο εργασίας που εκάστοτε απαιτείται να διεκπεραιωθεί.

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την Τετάρτη (12/2) την οκταήμερη κράτηση των Δημήτρη Μασιά (πρόεδρος Αγίας Νάπας) και Ανδρέα Κωνσταντίνου (διαιτητής), οι οποίοι είναι ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Από το πρωί της Πέμπτης (13/2) η Αστυνομία άρχισε να καλεί σε ανακρίσεις και καταθέσεις ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων, Οθέλλου Αθηαίνου και Αγίας Νάπας, ενώ για ανάκριση θα κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία για ραδιοφωνικές του δηλώσεις την Τετάρτη (12/2). Αναμένεται ότι θα κληθούν για κατάθεση πέραν των 70 προσώπων. Όπως ανέφερε ο Στέλιος Χαραλάμπους, νομικός σύμβουλος του Δημήτρη Μασιά, ο πελάτης του δεν έχει ακόμη δώσει κατάθεση, κάτι που θα προφανώς θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Πάντως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης μετά από έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο τόνισε πως υπάρχει «μια πολύ μεγαλύτερη ροή πληροφοριών από διάφορους» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι πληροφορίες «και θα αυξηθούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα βοηθήσουν στο να καταλήξουμε σε αποτελέσματα».

Στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών βρίσκονται και άλλοι αγώνες, πέραν του Οθέλλου Αθηαίνου και της Αγίας Νάπας, επομένως τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Διαβάστε επίσης: Υπουργός Δικαιοσύνης: «Αυξημένη ροή πληροφοριών για τα “στημένα”»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ