aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτο… εδώλιο ο Αβραάμ: Ο ΑΕΛίστικος πόθος, ο Φον Χέιζεν και η Ομόνοια

Στο… εδώλιο ο Αβραάμ: Ο ΑΕΛίστικος πόθος, ο Φον Χέιζεν και η Ομόνοια

Στο… εδώλιο βρέθηκε ο Ανδρέας Αβραάμ, ο οποίος απάντησε σε «ανακριτικές» ερωτήσεις των οπαδών της ΑΕΛ και όχι μόνο, μέσω των Instagram Stories. Όλα τα stories με τις απαντήσεις του έμπειρου αριστερού μπακ-χαφ της ΑΕΛ, αναρτώνται στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram.

Για τις κορυφαίες του σεζόν και στιγμές στην καριέρα του, είπε αρχικά: «Στον Απόλλωνα έκανα πάρα πολύ καλές σεζόν και μία στην Ομόνοια, αλλά η περσινή και η μισή φετινή στην ΑΕΛ, είναι από τις καλύτερες έως τώρα στην καριέρα μου. Η κορυφαία στιγμή στην ΑΕΛ ήταν το κύπελλο στην περσινή σεζόν, αλλά εκτός αυτού, ήταν η πρόκριση επί της ΑΕΚ για μένα προσωπικά πριν από λίγο καιρό γιατί ήρθε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για μας».

«Το νούμερο στη φανέλα δεν σημαίνει κάτι, ούτε αντιπροσωπεύει κάτι. Ήταν ελεύθερο και το πήρα», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ενώ αγαπημένο τραγούδι του Αβραάμ, όπως είπε ο ίδιος, είναι η Μόνα Λίζα του συγχωριανού και φίλου του Λούκα Γιώρκα (από Αραδίππου)

Επίσης εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει το κύπελλο: «Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε τέταρτοι. Πιστεύω κάτι που πρέπει να κάνουμε στην ομάδα είναι να τα δίνουμε όλα και να βγάζουμε πάθος στο γήπεδο. Μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο φέτος και να τερματίσουμε 4οι. Θέλω να πιστεύω πως αν πάμε τελικό θα κάνουμε το Back2Back».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, κάτι που θεωρεί ιδανικό, ενώ αποκάλυψε ότι «έτυχε να θέλω να τα παρατήσω όλα, σε μία περίοδο που ήμουν τραυματίας για έξι μήνες, όμως η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο νίκησε».

Αν μετάνιωσε που δεν πήγε σε κάποια άλλη ομάδα και αν υπάρχει παίκτης στην ΑΕΛ με τον οποίο είναι πιο κοντά είπε: Όχι επειδή πιστεύω ότι τις κατάλληλες στιγμές πήγαινα εκεί  που πίστευα πως ήταν καλύτερα. Δεν έχει κάποιο παίκτη στην ΑΕΛ που να  είμαι πολύ πιο κοντά φέτος. Με τους περισσότερους έχουμε πολύ καλές σχέσεις, κάτι που χαρακτηρίζει την ομάδα κατά τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη και πιο δύσκολο αντίπαλό του, είπε: «Καλύτερος συμπαίκτης που είχα στην ΑΕΛ ο Νέστορας Μυτίδης και ο πιο δύσκολος αντίπαλος ο Αϊρόσα».

Ακολούθως απάντησε ότι από όλες τις ομάδες που έπαιξε, του αρέσει περισσότερο στην ΑΕΛ.

Μετά από ερώτηση για τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Λάρισας, Αλέξη Κούγια, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα χαρακτήρισε το κυπριακό ποδόσφαιρο ως το πιο βρώμικο, είπε: «Εγώ προσωπικά έχω πολύ καλή σχέση μαζί του».

Ποιος είναι ο αγαπημένος του ευρωπαϊκό αγώνας με την ΑΕΛ: «Αγαπημένος μου ευρωπαϊκός αγώνες είναι με την Αούστρια στη Βιέννη».

Γιατί πιστεύει ότι ο Ανδρέας Σοφοκλέους είναι στο πόστο του ακόμα: «Ο πρόεδρος είναι στο πόστο του ακόμα γιατί πιστεύω αγαπά την ΑΕΛ».

Ποιος ήταν ο πιο κρίσιμος αγώνας μέχρι στιγμής στην καριέρα του: «Ο πιο κρίσιμος αγώνας, αν εννοείς στην ΑΕΛ ήταν ο περσινός ημιτελικός με τον Απόλλωνα».

«Ξεχωρίζω την ΑΕΛ από την τρέλα του κόσμου της. Το ήξερα όταν ήμουν  αντίπαλος, αλλά το έζησα με την κατάκτηση του κυπέλλου. Συναισθήματα στα ντέρμπι είναι απερίγραπτα, ειδικά όταν παίζουμε με φιλάθλους είναι εξαιρετικά. Μου έχει λείψει πολύ ο κόσμος όμως. Η διαφορά πέρσι με φέτος κατ’ εμένα είναι ότι δεν κερδίσαμε τα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια και χάσαμε αρκετούς βαθμούς από αυτά και μέχρι στιγμής αυτό μας στοίχισε», απάντησε ακολούθως σε μαζεμένα ερωτήματα.

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, είπε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία κάτι που πρώτη φορά ζούμε. Πως το αντιμετωπίζω; Στο σπίτι με την οικογένεια και με ατομικές προπονήσεις για να διατηρούμαι όσο καλύτερα γίνεται».

Σχετικά με την πορεία της Ομόνοιας στην οποία έπαιξε στο παρελθόν, είπε: «Η γνώμη μου για την Ομόνοια είναι ότι μετά από  πολύ καιρό είναι ομάδα που μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και για μένα είναι η πιο σταθερή ομάδα και δίκαια είναι μέχρι στιγμής στην κορυφή».

«Αισθάνομαι θλίψη για τις άδειες κερκίδες και που ακόμη δεν βρέθηκε κάποια λύση ώστε να αρχίζουν να γεμίζουν επιτελούς και πάλι τα γήπεδα», πρόσθεσε για την αποχή του κόσμου και ακολούθως εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί περισσότερο στην ΑΕΛ: «Παίζω δυόμισι χρόνια στην ΑΕΛ, θα παίζω ακόμη ενάμισι κι εύχομαι να γίνουν περισσότερα. Είναι μία ομάδα που μπήκε στην καρδιά μου και θα είναι για πάντα»

«Δεν μισώ καμία ομάδα», απάντησε σχετικά και ακολούθως εξέφρασε τις οπαδικές του προτιμήσεις για άλλες χώρες: «Ελλάδα με ΑΕΚ Αθηνών, Αγγλία με Τσέλσι, Ισπανία με Ρεάλ Μαδρίτης και Ιταλία με Ίντερ».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Θέλω να πιστεύω  πως θα προχωρήσει, έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

Για τα άσχημα ματς της ΑΕΛ, απάντησε: «Τα κακά παιχνίδια που κάνει μία ομάδα οφείλεται κυρίως στην απόδοση των ποδοσφαιριστών μπορεί να μην είναι σε καλή μέρα. Όταν σε ένα παιχνίδι είναι 3-4 παίκτες σε άσχημη μέρα ακολουθούν και οι υπόλοιποι  τις περισσότερες φορές»

Mέσι ή Ρονάλντο; «Ρονάλντο» απάντησε με GIF, ενώ αποκάλυψε πως τα μαλλιά του έπεσαν στα 23 του χρόνια

Για τον προπονητή που τον βοήθησε πολύ είπε: «Προπονητής που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν ο Τομάς φον Χέιζεν στον Απόλλωνα γιατί αυτός με εμπιστεύτηκε πρώτος. Με όλους τους προπονητές που είχα διασκέδαζα κι απολάμβανα τις προπονήσεις

Με ποια ομάδα έζησε πιο έντονα το κύπελλο: «Με την ΑΕΛ, όμως και με τις προηγούμενες που πήρα κύπελλο εννοείται το χάρηκα. Η πιο συγκινητική στιγμή στην ΑΕΛ είναι η κατάκτηση του κυπέλλου».

«Άσχημος στον Απόλλωνα, ομόρφυνε στην ΑΕΛ», του έγραψε ένας ακόλουθός του και απάντησε: «Όταν έπαιζα στον Απόλλωνα, φορούσα μπλε και είχα λίγα μαλλιά. Τώρα, φορώ κίτρινα και δεν έχω μαλλιά. Μάντεψε…».

Για το πιο σημαντικό γκολ που πέτυχε: «Το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του ήταν στο 4-4 σε παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με την Πορτογαλία».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Ό,τι και να κάνουμε ενάντια στην κάρτα φιλάθλου δεν θα έχει αποτέλεσμα. Είναι κάτι που αποφάσισε το κράτος».

Για το αν έχει αρκετό χαρτί υγείας στο σπίτι: «Έχω αρκετό χαρτί υγείας για 6-7 εβδομάδες».

Όταν του είπε κάποιος/α ότι ο Νταβόρ και εκείνος είναι οι αγαπημένοι του απάντησε χαριτολογώντας: «Νταβόρ is ΟΚ. Αβραάμ is better (Ο Νταβόρ είναι εντάξει, αλλά ο Αβραάμ είναι καλύτερος)».

Για τα περιθώρια βελτίωσης του Εμαέ: «Ο Εμαέ με σκληρή δουλειά μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τον σέντερ φορ που συνεργάστηκε καλύτερα: «Γκαστόν Σανγκόι».

Για τους φίλους του στην ομάδα: «Όλοι είναι φίλοι μου στην ομάδα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Για το πώς κατέληξε αριστερό μπακ: «Σε ένα παιχνίδι με την Εθνική ομάδα με έβαλε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τα πήγα πολύ καλά και μετά με χρησιμοποίησαν και οι άλλοι».

Για το αν θα άλλαζε την ΑΕΛ: «Δεν θα άλλαζα την ΑΕΛ με καμιά άλλη ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ