aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτις 30 Δεκεμβρίου η απόλυτη ποδοσφαιρική γιορτή

Στις 30 Δεκεμβρίου η απόλυτη ποδοσφαιρική γιορτή

Ποδόσφαιρο. Διασκέδαση. Προσφορά. Με αυτό το τρίπτυχο ως οδηγό ο Εθελοντικός-Φιλανθρωπικός Οργανισμός των ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διοργανώνουν στις 30 Δεκεμβρίου 2017 στο ΓΣΠ, τη Football Stars Day, μια μέρα αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο και την κοινωνική προσφορά.

Αποκορύφωμα της θα είναι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων επίλεκτων Ξένων και Κύπριων του Πρωταθλήματος Cyta, όπως θα επιλεγούν από το κοινό μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο vote.goalstizoi.com.cy. Όλα τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ανέγερση μιας νέας πτέρυγας στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, η οποία θα εξυπηρετήσει σημαντικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Όραμα η πτέρυγα στο Μακάρειο

Λεπτομέρειες δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/11) σε συνέντευξη Τύπου στο ΓΣΠ. Εκ μέρους του «Γκολ στη Ζωή» ο πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη διοργάνωση, προϊδεάζοντας για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της χρονιάς. Στάθηκε κυρίως στην κοινωνική προσφορά και ανέπτυξε το όραμα του «Γκολ στη Ζωή» για συμβολή στην αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, ένα έργο πολυδάπανο για το οποίο υπάρχει στενή επαφή με το Υπουργείο Υγείας.

Τη σημασία του έργου ανέδειξε εκ μέρους του Υπουργείου ο Χριστόδουλος Καϊσής, διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου. O κ. Καϊσής μετέφερε μήνυμα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, σημειώνοντας ότι «στόχος του “Γκολ στη Ζωή” είναι να βοηθήσει το Μακάρειο Νοσοκομείο -ανεγέρθηκε το 1984- στην επίλυση προβλημάτων στέγασης και ανάπτυξης ιατρείων. Έχει αποφασιστεί η ανέγερση ενός κτιρίου στην αυλή του Νοσοκομείου που θα στεγάσει σημαντικές κλινικές. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι αρωγό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Ουσιαστικός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ρόλος εθελοντικών οργανώσεων. Γι αυτό συγχαίρω τον Εθελοντικό Οργανισμό “Γκολ στη Ζωή” που συμβάλλει σε ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση των προσπαθειών μας και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, προς όφελος των ασθενών».

Συνδιοργανωτής στην Football Stars Day είναι η ΚΟΠ εκ μέρους της οποίας ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης αναφέρθηκε τόσο στην αφοσίωση της Ομοσπονδίας προκειμένου να πετύχει και η διοργάνωση και ο στόχος της ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ενώ στάθηκε στην ποικιλόμορφη στήριξη της ΚΟΠ προς το «Γκολ στη Ζωή», από την πρώτη ημέρα σύστασής του.

«Να σπάσουμε το ρεκόρ»

Εκπροσωπώντας τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών ο πρόεδρός του Σπύρος Νεοφυτίδης αναφέρθηκε στην προθυμία με την οποία τόσο ο σύνδεσμος όσο και οι ποδοσφαιριστές-μέλη του υποστηρίζουν τη διοργάνωση αλλά και γενικότερα το «Γκολ στη Ζωή». «Ελπίζω να σπάσουμε το ρεκόρ προσέλευσης σε τέτοιου είδους αγώνα, που είναι 7.000 θεατές στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη μας θα παραστούν παρά το βεβαρημένο τους πρόγραμμα, στηρίζοντας αυτό το σκοπό» ανέφερε ο κ. Νεοφυτίδης.

Παρών στο πάνελ ήταν και ο διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, δηλώντας πως οι αρχές του σταδίου είναι έτοιμες να στηρίξουν τη διοργάνωση και την επίτευξη ενός πολύ καλού σκοπού καθώς «από τη πρώτη μέρα που μας ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης για το “Γκολ στη Ζωή” αλλά και τη διοργάνωση του Football Stars Day, αντιληφθήκαμε ότι θα γίνει κάτι πολύ καλό, που ήταν δεδομένο ότι θα φιλοξενηθεί από το ΓΣΠ» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Χορηγοί και Yποστηρικτές

Τόσο ο ΠΑΣΠ όσο και ο ΓΣΠ είναι Θεσμικοί Υποστηρικτές της Football Stars Day. Μεγάλοι χορηγοί είναι η Τράπεζα Κύπρου, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Πετρολίνα και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision η οποία θα μεταδώσει ζωντανά τη διοργάνωση. Υποστηρικτές είναι η εταιρεία AJK Wealth Management, η Χαρ. Πηλακούτας, οι Φούρνοι Ζορπάς, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το τυπογραφείο Landas Colour και η Semio. Επίσημοι συνεργάτες είναι η PwC, η ACS Courier, η 7Q, η Think CRM και η Opium Works, η οποία ανέλαβε δημιουργία της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Διαδικασία Ψηφοφορίας

Η διαδικασία ψηφοφορίας έχει ήδη αρχίσει στο http://vote.goalstizoi.com.cy. Κάθε φίλαθλος μπορεί να ψηφίσει μια φορά, επιλέγοντας την ομάδα Ξένων αλλά και Κύπριων που επιθυμεί και αντιστοίχως τους προπονητές τους, σε σχηματισμό 1-4-3-3. Σε κάθε ενδεκάδα μπορεί να έχει μέχρι τρεις (3) παίκτες από κάθε ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta.

Μέσα από τη ψηφοφορία θα προκύψουν οι 16 ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας και οι δύο προπονητές, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιλέξουν ελεύθερα άλλους 6 ποδοσφαιριστές, ώστε να συμπληρωθεί 22αδα. Στη 16αδα θα επιλεγούν οι δύο πρώτοι σε ψήφους τερματοφύλακες, οι τέσσερις πρώτοι αμυντικοί, οι τρεις πρώτοι μέσοι και οι τρεις πρώτοι επιθετικοί, ενώ θα επιλεγούν ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές με τους πιο πολλούς ψήφους, ανεξαρτήτως θέσης. Συμμετέχοντας κάποιος στη ψηφοφορία διεκδικεί εισιτήρια για τη διοργάνωση.

Πρόγραμμα

Οι All Stars θα αγωνιστούν για 60 λεπτά συνολικά, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Σε κάθε ημίχρονο θα αγωνιστεί διαφορετική ενδεκάδα. Στις 30 Δεκεμβρίου 2017 η δράση στο ΓΣΠ θα ξεκινήσει από το πρωί με το άνοιγμα του Fun Park, με μουσική, παιχνίδια, διαδραστικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Πριν τον αγώνα των All Stars θα υπάρξουν στο γήπεδο Εταιρικό τουρνουά και αγώνες παλαίμαχων και γυναικών. Θα γίνουν βραβεύσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πώληση εισιτηρίων

Τα εισιτήρια της Football Stars Day κοστίζουν €10. Το εισιτήριο για παιδιά έως 12 χρόνων (γεννημένα από το 2005 και μετά) κοστίζει €4. Εισιτήρια θα πωλούνται από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και ηλεκτρονικά. Δεν θα ισχύσει αρίθμηση θέσεων στο γήπεδο. Η έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων οροθετείται χρονικά στην 1η Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.goalstizoi.com.cy και στο http://vote.goalstizoi.com.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ