aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτην ατζέντα το ραντεβού με τον Σακκά

Στην ατζέντα το ραντεβού με τον Σακκά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Παρά το ότι η Αλκή βρίσκεται εν μέσω δύσκολης προσπάθειας με στόχο την παραμονή, η διοίκησή της κάνει σκέψεις για την επόμενη σεζόν. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, με το που θα τελειώσει το τρέχον πρωτάθλημα, ένα από τα πρώτα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι η συζήτηση με τον Κώστα Σακκά.

Ανεξαρτήτως αν θα σωθεί ή όχι η «Αθάνατη», το έργο του Κύπριου προπονητή έχει αξιολογηθεί θετικά. Ανέλαβε ομάδα αισθητά αποδυναμωμένη σε σχέση με την περασμένη σεζόν, με το χαμηλότερο μισθολόγιο στην Α’ Κατηγορία, που άρχισε το πρωτάθλημα ως το απόλυτο φαβορί για υποβιβασμό. Κόντρα στα προγνωστικά, όμως, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέρμα του δρόμου, η Αλκή έχει σοβαρές πιθανότητες παραμονής.

Ο Σακκάς έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή, να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα παλεύει σε κάθε ματς, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Επομένως, επικρατεί θετικό κλίμα στις τάξεις των κυανέρυθρων. Από εκεί και πέρα, τα άλλα θα φανούν στις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, όταν θα κριθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ραντεβού ανάμεσά τους.

Ασφαλώς, εκείνο που προέχει προς το παρόν είναι η προσπάθεια για τη σωτηρία της Αλκής. Η επανέναρξη της προετοιμασίας μετά το Πάσχα άρχισε προχθές και έπειτα από δύο προπονήσεις, τα αγωνιστικά δεδομένα για το ματς με τη Δόξα στο Μακάρειο (5/5) δεν διαφοροποιήθηκαν. Παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Ανδρέα Σταύρου, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής. Σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Ερμή, η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της τον Ελ Εντί Μπελαμεϊρί, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, καθώς ενδεχόμενη νίκη θα αποτελέσει βήμα προς την παραμονή (πολύ περισσότερο αν παραλλήλως στραβοπατήσει απέναντι στον ουραγό και υποβιβασμένο Ερμή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η οποία βρίσκεται στην ανεπιθύμητη προτελευταία θέση).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ