aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτημένα ματς με «λίγα και καλά κέρδη»

Στημένα ματς με «λίγα και καλά κέρδη»

Έρχονται καλά… νέα από την Ιβηρική Χερσόνησο. Μια ομάδα 23 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για ύποπτους στημένους αγώνες σε μη επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, της Ανδόρας και του Γιβραλτάρ!

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι συμμετοχής σε κύκλωμα που φέρεται να κέρδισε έως και 500.000 ευρώ μέσω μικροστοιχημάτων με πληρωμές που ήταν πολύ μικρές για να εγείρουν υποψίες, ενεργώντας βάσει πληροφοριών από παίκτες που επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Με απλά λόγια το κύκλωμα προσπάθησε να ξεγελάσει το σύστημα παρακολούθησης που ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ, η οποία με τη σειρά της στέλνει στις ομοσπονδίες τους –παλιούς καλούς- κόκκινους φακέλους. «Λίγα και καλά κέρδη», ήταν το σλόγκαν των απατεώνων που προσέγγιζαν ποδοσφαιριστές ακόμη και του… αγροτικού. Ποιος θα δώσει σημασία αν κερδίζουν μερικά χιλιαρικάκια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ισπανία και στα τοπικά του Γιβραλτάρ και της Ανδόρας;

Κάτι μου θυμίζει όλη αυτή η ιστορία στην Ιβηρική. Οι επιτήδειοι δεν μπορούν, πλέον, να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Όπως έκαναν  παλιά… Γι’ αυτό προσπαθούν να κονομήσουν διά της μεθόδου φασούλι – φασούλι γεμίζει το σακούλι. Χρήμα είναι κι αυτό!

Εδώ και χρόνια, κάποια καλά πουλάκια γνώστες του χώρου των μαγειρεμάτων, υποστηρίζουν ότι τέτοιες κομπίνες δεν κάνουν μόνο οι Ίβηρες. Επιμένουν ότι κάπου στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνονται πολύ χειρότερα. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ