Στημένα στην Κύπρο: Άλλαζαν ταυτότητα οι διαιτητές! (απίστευτες αποκαλύψεις)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Απίστευτες αποκαλύψεις φέρνει στο φώς η ρουμάνικη ιστοσελίδα «Gsp.ro» (δείτε εδώ το δημοσίευμα) σχετικά με την ταυτότητα των διαιτητών που ήταν πρωταγωνιστές στους φιλικούς αγώνες-κωμωδία που διεξήχθηκαν πρόσφατα επί κυπριακού εδάφους ανάμεσα σε ομάδες που ήλθαν στην Κύπρο για προετοιμασία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τους φιλικούς αγώνες διαιτήτευσαν Ρουμάνοι διαιτητές, αλλά στην Κύπρο παρουσιάστηκαν ως Βούλγαροι ή Σλοβένοι. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα διαιτήτευσαν λίγες μέρες μετά και αγώνες στην Τουρκία, όπου πλάσαραν τους εαυτούς τους ως Τούρκους!

Όπως θα διαπιστώσετε και στην πιο πάνω φωτογραφία, η ομοιότητα των φωτογραφιών των Ρουμάνων διαιτητών με τους «Βούλγαρους», «Σλοβένους» και «Τούρκους» διαιτητές είναι τόσο φανερή που ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρουμάνικης περιφερειακής Ομοσπονδίας διαιτητών δεν μπόρεσε να αγνοήσει και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

Οι διαιτητές αυτοί διαιτήτευσαν και τους αγώνες Άστρα-Πογκόν και Κλουζ-Ούφα, από τα τραγελαφικά στιγμιότυπα των οποίων αποκαλύφθηκε η όλη κατάσταση (δείτε εδώ τα στιγμιότυπα).

Στο Άστρα-Πογκόν (στο οποίο ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αρνήθηκαν να σκοράρουν τα πέναλτι που υπεδείχθησαν), σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Gsp.ro», διαιτητής ήταν ο Ρουμάνος Κριστιάν Κατανά, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε στην Κύπρο ως μουσάτος Βούλγαρος.

Κριστιάν Κατανά

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος του Κατανά με τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας:

Ρεπόρτερ: Είσαι εκτός χώρας;

Κατανά: (Διστάζοντας) Όχι.

Ρεπόρτερ: Δεν είσαι στην Κύπρο;

Κατανά: Όχι, όχι.

Ρεπόρτερ: Εκατόν τοις εκατό.

Κατανά: Ναι, ναι.

Ρεπόρτερ: Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε σήμερα για κάποια λεπτά;

Κατανά: Με παίρνετε σε 10 λεπτά; Είμαι πολύ απασχολημένος.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μετά από 10 λεπτά ο Κατανά σταμάτησε να απαντά το τηλέφωνο και μπλόκαρε τον αριθμό του δημοσιογράφου.

Βοηθός διαιτητής και στους δύο αγώνες ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επίσης Ρουμάνος Λορέντιου Νικολάε, ο οποίος δηλώθηκε από κάποιους ως Βούλγαρους και από άλλους ως Σλοβένος.

Λορέντιου Νικολάε

Οι άλλοι δύο Ρουμάνοι διαιτητές που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι o Νταν Πέτρε και ο Κριστιάν Γκριγκοράσκου, οι οποίοι μαζί με τον Νικολάε διαιτήτευσαν τον αγώνα Κλούζ-Ούφα ως Βούλγαροι ή Σλοβένοι, ενώ αργότερα διαιτήτευσαν και φιλικούς αγώνες στην Τουρκία ως Τούρκοι διαιτητές.

Νταν Πέτρε
Κριστιάν Γκριγκοράσκου

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι τέσσερις «ύποπτοι» διαιτητές είναι μέλη της τοπικής ομοσπονδίας των διαιτητών της Νταμπόβιτα, ενώ το σχόλιο της κεντρικής Ομοσπονδίας των διαιτητών της Ρουμανίας ήταν: «Ξέρουμε για το θέμα και κάνουμε την έρευνά μας. Όταν οι υποψίες μας επιβεβαιωθούν θα συζητήσουμε την κατάσταση και θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Ο Αρμάντ Μιχαλακιόιου, πρώην μέλος του συνδέσμου διαιτητών της Νταμπόβιτα δήλωσε σχετικά με την υπόθεση αυτή: «Ξέραμε εδώ και καιρό ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων ασχολείται με στήσιμο αγώνων ποδοσφαίρου για στοιχηματικούς λόγους. Το ερευνώ για πέντε χρόνια, αλλά δεν μπορούσα να το δημοσιοποιήσω λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων. Όλοι μιλούν, αλλά κανένας δεν είχε το θάρρος να το κάνει δημόσια».

Οι δηλώσεις του Μιχαλακιόιου «φιλοξενούνται» στην ιστοσελίδα «Libertatea.ro» (δείτε εδώ το δημοσίευμα).

ΜΕΣΩΓιώργος Θωμά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ