aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣτη Λεμεσό κάνει κουμάντο ο Άρης, ο χειρότερος φετινός Απόλλων!

Στη Λεμεσό κάνει κουμάντο ο Άρης, ο χειρότερος φετινός Απόλλων!

Άρη πού το πας… Άλλη μια μεγάλη νίκη, τη μεγαλύτερη έως τώρα στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης. Η ομάδα του Λιάσου Λουκά έκανε ακόμη μεγαλύτερο θόρυβο με την επιτυχία της επί του πρωτοπόρου και συμπολίτη της Απόλλωνα (2-0), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Με δύο γκολ του Μπαμπίκα (19’, 54’) πέτυχε μια σπουδαίας σημασίας νίκη, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις μεγάλες δυνατότητές του. Ο Άρης μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς και δείχνει ικανός να παραμείνει μέχρι τέλους στα ψηλά και γιατί όχι να διεκδικήσει και τον τίτλο πρωταθλήματος. Άλλωστε δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Μετά την ΑΕΛ νίκησε και τον Απόλλωνα ο Άρης και κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί αφεντικό της πόλης. Η χθεσινή μεγάλη νίκη του Άρη ήταν η πρώτη επί του Απόλλωνα μετά από εννιά χρόνια και εννιά μήνες ακριβώς. Η προηγούμενη φορά που πανηγύρισε επί του συμπολίτη του ήταν στις 11 Μαρτίου του 2012. Τότε επικράτησε με 2-1, έχοντας για σκόρερ τους Λάζιτς και Σόσιν.

Ο Απόλλων πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του. Δεν ανταποκρίθηκε σχεδόν καθόλου στις απαιτήσεις ενός δύσκολου και σημαντικού αγώνα και αναπόφευκτα δέχθηκε την τρίτη φετινή του ήττα, ενώ σε πιθανή νίκη της ΑΕΚ σήμερα επί της Ομόνοιας θα πέσει από την κορυφή. Τερματίστηκε και το αήττητο σερί της ομάδας του Τσόρνιγκερ, αφού στα προηγούμενα έξι ματς μετρούσε πέντε νίκες και μιαν ισοπαλία.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Άρης ήταν καλύτερος, πιο απειλητικός και έστειλε νωρίς μηνύματα. Δεν τα έλαβε ο Απόλλων και ο Μπαμπίκα στο 19’ έδωσε το προβάδισμα. Μόλις μια τελική είχε στο ημίχρονο η ομάδα του Τσόρνιγκερ έναντι πέντε του αντιπάλου της. Ο Άρης είχε άλλη μια κλασική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του σε κεφαλιά του Στεπίνσκι, αλλά ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Απόλλων θέλησε να απαντήσει και άρχισε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Νταμπό να στέκεται άτυχος αφού το σουτ του βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βανά Άλβες (51’). Καπάκι ήλθε το δεύτερο γκολ του Άρη με τον Μπαμπίκα (54’), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους πράσινους και αύξησε το βάρος στα πόδια των αντιπάλων τους. Ο Άρης διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους με σχετική ευκολία, αφού οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν νευρικοί και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ