aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣτεπίνσκι: Οι μετεγγραφές €10.230.000 και το φλερτ με Απόλλωνα και Ομόνοια

Στεπίνσκι: Οι μετεγγραφές €10.230.000 και το φλερτ με Απόλλωνα και Ομόνοια

Ο Μάριους Στεπίνσκι πήρε τ’ όπλο του και «εκτέλεσε» την Ανόρθωση το βράδυ του Σαββάτου. Ο Πολωνός επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του Τσιρείου, αφού με τρία γκολ σε διάστημα εφτά λεπτών (12’, 16’, 19’) οδήγησε τον Άρη σε μια τεράστια νίκη με την οποία η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέγραψε το καλύτερο ξεκίνημα της 25ετίας!

Ο 26χρονος φορ συστήθηκε για τα καλά στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ τρικ της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Βέβαια, ο Στεπίνσκι μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι. Αντιθέτως, από το 2016 μέχρι το περασμένο Καλοκαίρι αγωνιζόταν σε δύο από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αρχικά το γαλλικό για λογαριασμό της Ναντ και ακολούθως το ιταλικό όπου έπαιξε σε Κίεβο και Ελλάς Βερόνα.

Για χατίρι του δαπανήθηκαν συνολικά €10.230.000! Το Καλοκαίρι του 2016 η Ναντ πλήρωσε €2.000.000  για να τον αγοράσει από την Ρουχ Χορζόφ Πολωνίας και τον πώλησε για €500.000 περισσότερα στην Κίεβο Βερόνα δύο χρόνια αργότερα. Η αξία του εκτινάχθηκε αγωνιζόμενος 78 στο πρωτάθλημα της Serie A και η Ελλάς Βερόνα αφού τον πήρε δανεικό το Καλοκαίρι του 2019, ξόδεψε €5.500.000 για να τον εντάξει στο δυναμικό της τον Ιανουάριο του 2020. Στο τέλος της σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Λέτσε, όπου πέρυσι κατέγραψε 32 συμμετοχές (22 ως βασικός) και πέτυχε εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα της Serie B.

Στις αρχές του καλοκαιριού τ’ όνομά του συνδέθηκε με τον Απόλλωνα, η φημισμένη ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» έκανε λόγο για ενδιαφέρον και της Ομόνοιας, όμως ο Μάριους Στεπίνσκι ντύθηκε τελικά με τα πράσινα του Άρη.

«Στην αρχή είπα όχι, αλλά μετά αποφάσισα να έρθω εδώ. Ήταν δύσκολο να αφήσω το ιταλικό πρωτάθλημα, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα για να έρθω στην Κύπρο. Όμως, με έπεισε ο πρόεδρος του Άρη για το πρότζεκτ που άρχισε εδώ», δήλωσε στην εκπομπή «GOAL N ROLL» ο Πολωνός επιθετικός.

Ο Μάριους Στεπίνσκι αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Ελλάς Βερόνα και είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com o ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο φορ του Άρη κοστολογείται με €2.500.000. Ακολουθούν με €1.800.000 ο Γκιόργκι Κβιλιτάια του ΑΠΟΕΛ και οι Αντρές Τσάβες της ΑΕΛ, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ιγιάγι Ατιέμγουεν της Ομόνοιας και την πεντάδα κλείνουν με €1.500.000 οι Βουκασίν Γιοβάνοβιτς (Απόλλων) και Αμρ Ουάρντα (Ανόρθωση).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ