aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣτα όρια του μεταφυσικού!

Στα όρια του μεταφυσικού!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δύο κανόνες ίσχυσαν προχθές στο «Αμμόχωστος»: Πρώτον, η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε τη θετική παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ (1-0) και δεύτερον, ο Κίνγκσλι Ονουέγκμπου ξέρει τον δρόμο προς τα κιτρινοπράσινα δίχτυα!

Θα μπορούσε να ειπωθεί (έστω και καθ’ υπερβολήν) πως η σχέση του Νιγηριανού στράικερ με την εστία των Λαρνακέων αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Δεν είναι μόνο τα πέντε γκολ που μετρά εις βάρος τους, τέσσερα στην περασμένη και ένα στην τρέχουσα σεζόν. Είναι και το ότι κάθε φορά που παθαίνει εμπλοκή, είναι σαν να περιμένει την ΑΕΚ για να αρχίσει και πάλι να πυροβολεί.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Στην περασμένη σεζόν είχε σκοράρει στις 5/11/2018 εις βάρος της Δόξας (1-0) και μετά δεν έβρισκε στόχο για πέντε παιχνίδια. Ξεμπλόκαρε, όμως, στις 22/1/2/2018 στο ΑΕΚ Αρένα (1-0).

Η επόμενη αφλογιστία συνέβη και πάλι μετά από γκολ απέναντι στους πράσινους της Κατωκοπιάς, στις 3/2/2019 (1-1). Χρειάστηκε να περάσουν έξι παιχνίδια δίχως να σκοράρει, για να τα καταφέρει στις 16/3/2019 στο έβδομο παιχνίδι στη σειρά: στο «Αμμόχωστος» κόντρα στη… συνήθη ύποπτη (1-0).

Η τρίτη φορά ήταν η προχθεσινή. Το «θωρηκτό» των ερυθρολεύκων σκόραρε στην πρεμιέρα με την Πάφος FC (1-2), στις 23/8/2019. Έμεινε άσφαιρος για οκτώ παιχνίδια και τρεις μήνες, για να έρθει προχθές, στις 23/11/2019, να πετύχει το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Συνοπτικά, τρεις φορές δημιουργήθηκε σερί δίχως γκολ για τον Ονουέγκμπου από τότε που ήρθε στην Κύπρο και ισάριθμες φορές την πλήρωσε η ΑΕΚ με το ίδιο σκορ!

Από εκεί και πέρα, προψές μπήκε φρένο στο σερί δίχως νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα, που προερχόταν από μία ήττα (ΑΠΟΕΛ 0-3) και δύο ισοπαλίες (Δόξα 0-0, Ανόρθωση 2-2). Μάλιστα, δόθηκε συνέχεια στην ενθαρρυντική εμφάνιση κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία».

Η τακτική των αντεπιθέσεων που εφάρμοσε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης απέναντι στην απαιτητική αντίπαλο τον δικαίωσε. Όχι μόνο επειδή ήρθε η σπουδαία νίκη, μα και διότι η ομάδα του δεν επέτρεψε στους κιτρινοπράσινους να απειλήσουν πολύ, ενώ αντιθέτως δημιούργησε τις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις.

Καιρός για πολλούς πανηγυρισμούς, όμως, δεν υπάρχει. Την ερχόμενη Κυριακή περιμένει δύσκολη έξοδος τους ερυθρόλευκους, στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα. Απών θα είναι ο «κιτρινισμένος» Σάσα Μαριάνοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ