aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣπάζει την γκίνια, μεγαλώνει την πίστη

Σπάζει την γκίνια, μεγαλώνει την πίστη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πίστη για σωτηρία και γενικά για την επίτευξη κάποιου αγωνιστικού στόχου, μεγαλώνει όταν έρχονται νίκες. Ο Ερμής για οκτώ συνεχόμενα ματς αγνοεί τη χαρά του τρίποντου, καθώς το τελευταίο ήταν στις 10 Νοεμβρίου απέναντι στην Πάφος FC (3-0). Έτσι, όσο κυλούν οι αγωνιστικές σφίγγει ο κλοιός, γι’ αυτό σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, ως τυπικά φιλοξενούμενός της στο «Αμμόχωστος» (17:00, Cytavision 7).

Άλλωστε, έχουν παρέλθει τέσσερα παιχνίδια από την απόλυση του Ζοάο ντε Ντέους και την έλευση του Στέφανο Κούσιν, ωστόσο ακόμα… η χαρά αγνοείται (δίχως βεβαίως να παραβλέπεται ο υψηλός βαθμός δυσκολίας στα τρία από αυτά, απέναντι σε ΑΠΟΕΛ 0-2, ΑΕΚ 2-2 και Απόλλων 0-3). Ο Ιταλός λοιπόν ελπίζει πως σήμερα θα σπάσει η γκίνια και θα πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στον πάγκο των «φτεροπόδαρων». Ασφαλώς, όμως, μόνο εύκολη δεν φαντάζει η αποστολή τους απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά τον Ενρίκε Μπουλά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τον ρίξει στο γήπεδο από την αρχή. Αντιθέτως, ο Γιάννης Ταραλίδης εξέτισε την ποινή του και η συμπερίληψή του στην ενδεκάδα θεωρείται δεδομένη. Θέση επίσης διεκδικεί ο Τάσος Λαγός. Απόντες θα είναι οι Ηλίας Γεωργίρου, Γεράσιμος Φυλακτού και Μάριος Δημητρίου.

Όσο για το επικρατέστερο σχήμα, είναι το ακόλουθο: Φιρινίδης, Ψάλτης, Ταραλίδης, Κουατσίκα ή Μαλόν, Ενγκανγκά, Kατσιατής, Πουτζιουρής, Μαρτίνιουκ, Ντεβέσα ή Λαγός, Μπανούσης και Μακρίεφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ