aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣοβαρές καταγγελίες Σουμουντίκα για τα φιλικά της Άστρα στην Κύπρο

Σοβαρές καταγγελίες Σουμουντίκα για τα φιλικά της Άστρα στην Κύπρο

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Μετά το φιλικό με την Πογκόν όπου έγιναν… πράματα και θάματα, νέα… ρεζιλίκια υπήρξαν στο νέο φιλικό παιχνίδι της Άστρα Γκιουργκίου επί Κυπριακού εδάφους με αντίπαλο -αυτή τη φορά- τη Ζίρκα Ουκρανίας.

Ο προπονητής της Ρουμάνικης ομάδας, ο γνώριμός μας, Μάριους Σουμουντίκα, αποφάσισε να πάρει την ομάδα του και να αποχωρήσει, επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο λόγος και πάλι οι «περίεργες» διαιτητικές αποφάσεις, αφού δύο παίκτες της Άστρα, oι Μπουμπακάρ και Μπαλάουρε, αποβλήθηκαν δεχόμενοι δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν έξω φρενών και πέρασε ακόμα κι από το μυαλό του πως οι διαιτητές της αναμέτρησης στοιχημάτισαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα dolce-sport-ro, ο Σουμουντίκα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρω τι συνέβη.  Εγώ δεν καταλαβαίνω από αυτά τα πράγματα.  Αυτά τα παιχνίδια είναι φιλικά.  Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο τελείωσε επτά λεπτά πιο γρήγορα.  Καλύτερα έτσι παρά να ρισκάρουμε το παραμικρό. Κινδυνέψαμε να τελειώσουμε με πέντε παίκτες! Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί  να συμβεί μία φορά, ακόμα και δύο, αλλά όχι για πάντα».

Δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού «φιλοξενούνται» ωστόσο και στην ιστοσελίδα prosport.ro, η οποία έχει ως τίτλο: «Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο. Η Άστρα βίωσε ακόμα μία απίστευτη κατάσταση στην Κύπρο. Ο Σουμουντίκα θύμωσε και πήρε την ομάδα κι έφυγε από το γήπεδο, όταν είδε τι γινόταν».

Ανάμεσα σε άλλα, ο προπονητής της Άστρα, είπε:

«Σήμερα (σ.σ.: χθες) παίξαμε με μία ομάδα από την Ουκρανία, όπου μας έφεραν διαιτητές από τη Ρωσία.  Μιλούσαν την ίδια γλώσσα και ήρθαν με το σκεπτικό πως σε περίπτωση που κάποιος αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες, τότε θα γινόταν αλλαγή από κάποιο άλλο ποδοσφαιριστή. Είπα ΟΚ και όταν ξεκινήσαμε χώρισα την ομάδα μου στα δύο, χρησιμοποιώντας παίκτες που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο ημίχρονο όλα ήταν μία χαρά.  Στο δεύτερο μέρος, όμως, ξεκίνησε το πανηγύρι.  Μέσα σε τέσσερα λεπτά απέβαλαν τον Μπουμπακάρ με δύο κίτρινες κάρτες κι ενώ νωρίτερα στο πρώτο μέρος είχε δεχθεί πολλά χτυπήματα. Έτσι, προχώρησα στην αλλαγή του. Μετά και μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μπαλάουρε δέχθηκε κίτρινη κάρτα για «θέατρο» κι ακολούθως, ένα λεπτό αργότερα, δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αντιλήφθηκα πως δεν υπήρχε πλέον καμία σημασία, τα πράγματα είχαν ξεφύγει και πήρα την ομάδα κι έφυγα από το γήπεδο. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά εγώ δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της βρωμιάς».

Για το παιχνίδι με την Πογκόν, είπε: «Aπό τη στιγμή που οι παίκτες μου και οι αντίπαλοι αρνήθηκαν να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι, καταλαβαίνετε και καταλαβαίνω τι έγινε. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω γι’ αυτή τη φτωχή απόδοση, αλλά το πρώτο μέρος είχε διάρκεια 52 λεπτά! Είπα πως βαρέθηκα, αλλά τα παραίτησα όταν έγινε μία φάση στην περιοχή μας κι έδωσε πέναλτι. Μιζέρια».

Διαβάστε επίσης: Οι Πολωνοί για τις «περίεργες» αποφάσεις στα φιλικά στην Κύπρο (Δηλώσεις)

Νέο βίντεο: Σκηνές ντροπής και καραγκιοζιλίκια σε φιλικά στην Κύπρο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ