aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣώθηκε η Καρμιώτισα, «έπεσε» η Δόξα μετά από 12 χρόνια (vids)

Σώθηκε η Καρμιώτισα, «έπεσε» η Δόξα μετά από 12 χρόνια (vids)

Οι ισοπαλίες σε Λεμεσό και Περιστερώνα χάρισαν και τη -μαθηματική- παραμονή στην Καρμιώτισσα και έδωσαν τη χαριστική βολή στη Δόξα. Οι πορτοκαλί έφεραν 0-0 με τον Απόλλωνα στο Στάδιο «Αλφαμέγα», την ώρα που οι πράσινοι έφεραν 2-2 με την ΑΕΛ στο «Γλαύκος Κληρίδης/Κατωκοπιάς-Επιστροφή».

Η Καρμιώτισσα εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία μετά το 0-0 στο Στάδιο «Αλφαμέγα» με τον Απόλλωνα, συνδυάζοντας το αποτέλεσμα με την ισοπαλία 2-2 μεταξύ της Δόξας και της ΑΕΛ.

Σε ματς με σαφή έμφαση στην τακτική και τις αμυντικές λειτουργίες, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς σημαντικές φάσεις. Η Καρμιώτισσα πίεσε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας ευκαιρίες με τον Κατσαντώνη στο 53′ και τον Κοβασεβιτς στο 63′, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με αντεπιθέσεις, με τον Αρτεάν στο 62′ και τον Νταρίκουα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά ο Σπόλιαριτς ήταν αποτελεσματικός στην εστία.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία η Δόξα. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2 κόντρα στην ΑΕΛ στην Περιστερώνα για τη 12η αγωνιστική του β΄ γκρουπ, είπε και τυπικά «αντίο». Τα γκολ του αγώνα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ναμπί και Τρούγιτς να σκοράρουν για τους πράσινους, ενώ ο Μακρής και ο Μίντσεφ ισοφάρισαν για τους γαλαζοκίτρινους. Η ΑΕΛ έφτασε τους 51 βαθμούς, ενώ η Δόξα έμεινε στους 32, μετρώντας 8 λιγότερους από τις θέσεις σωτηρίας, σφραγίζοντας τη μοίρα της για τη φετινή σεζόν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λοΐζου, Νταρίκουα, Εκπόλο, Άδωνι(44΄Σκέλβικ), Μαλλεκίδης(46΄Γιούρτσεβιτς), Κολλ, Κυριάκου (Πέρετζ 66΄), Σπόλιαριτς(Αρτέαν 52΄), Σανγκάλ, Μάρκεζ, Μπακενγκά (Ποντικού 66΄)

Καρμιώτισσα (Μάριος Χαραλάμπους): Σπόλιαριτς, Μαλόνε, Νεοφύτου, Ντούμπια (89΄Ρόσσι), Παντελή, Τσουκαλάς(75΄Ουεσλάτι), Θεοδώρου(75΄Ματθαίου), Γκραντινάρου, Κοβάσεβιτς, Ψύχας(78΄Αγγελή), Κατσαντώνης.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Εκπολό, Γιούρσεβιτς / Παντελή

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αλφαμέγα

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος

4ος: Νεοφύτου Κωνσταντίνος

VAR: Φελλάς Κωνσταντίνος

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Στην αγωνιστική σύγκρουση στο Στάδιο «Γλαύκος Κληρίδης», η Δόξα πολεμά για την επιβίωσή της, ενώ η ανέμελη ΑΕΛ περιπλέκει τα πράγματα. Την ώρα που οι πράσινοι δίνουν την ψυχή τους για τη νίκη, οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κύπρος Μούζουρος): Π. Kυριάκου, Προβυδάκης (68΄ Χ. Κυριάκου), Ε. Κυριάκου, Πούριτς, Βελκόφσκι, Τραιτσέφσκι (Τάντι 30΄), Αλσέους (80΄ Λοϊζίδης), Ναμπί, Τρούγιτς, Ασάντε (68΄ Μέσκα), Σαντίκ (80΄ Χάνι).

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Μ. Κυριάκου, Φραντζής, Μεντόγεβιτς, Μαρς, Κανό (88΄ Νεοφύτου), Σρνιτς (81΄ Παπαφώτης), Μεντόζα (81΄ Χριστοδούλου), Σιλβέστρος, Μορέιρα (61΄ Κα), Θεμιστοκλέους (61΄ Μακρής), Μίντσεφ.

Σκόρερ: Ναμπί 55′, Τρούγιτς 87′ (πεν.) / Μακρής 64′, Μίντσεφ 90’+6

Κίτρινες: Βελκόφσκι, Ναμπί, Χ. Κυριάκου, Ε. Κυριάκου / Σρνίτς, Μεντόσα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Κατωκοπιάς – Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης»

Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

Α’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β’ Βοηθός: Ταραπουλούζης Σίμος

4ος: Κωνσταντινίδης Αντώνης

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Χαραλάμπους Γιώργος

Παρατηρητής : Δημητρίου Βασίλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ