aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣόουζα, «οκταροδεκάρι» νέας εποχής

Σόουζα, «οκταροδεκάρι» νέας εποχής

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το να ενδιαφέρεται η μισή Κύπρος για τον Λούκας Σόουζα δεν είναι καθόλου τυχαίο, ούτε συμπτωματικό. Ούτε καν ανταγωνιστικό! Ο Βραζιλιάνος πρόκειται για κλασσικό «οκταροδεκάρι», όπως αποκαλούνται οι μέσοι της «νέας εποχής», που μπορεί και να μαρκάρει, αλλά και να κάνει παιγνίδι.

Το «μάτι» του Πάμπου «άρπαξε» τον 27χρονο μέσο, στην περσινή περίοδο όταν τον πήρε μαζί του στην ΑΕΛ, πλήν όμως ο παίκτης ήρθε σε μετωπική με την ομάδα του και πλέον βρίσκονται στα δικαστήρια για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Όπως και να ‘χει πάντως η κατάσταση, το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει με τον «άλφα» ή «βήτα» τρόπο και μαζί θα ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός προορισμός του Σόουζα.

Από τα διάφορα ρεπορτάζ των ομάδων που δείχνουν την προτίμηση τους στον Βραζιλιάνο μέσο –με την προϋπόθεση πάντα εφόσον ξεκαθαρίσει η νομική διαμάχη του με την ΑΕΛ- ο ΑΠΟΕΛ δούλεψε πολύ στο κεφάλαιο Σόουζα και βρίσκεται σε στάση αναμονής. Πέρα από τα αγωνιστικά χαρίσματα που έχει ο ποδοσφαιριστής, βρίσκεται και σε εξαιρετική ηλικία, καθώς κλείνει τα 27 τον ερχόμενο μήνα, οπόταν η ομάδα που θα τον βάλει στο ρόστερ της, θα έχει τη δυνατότητα να συνάψει μαζί του μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Θα πρέπει βέβαια να τα βρει τόσο με τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με τον μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, τον γνωστό Αλεχάντρο, ο οποίος είναι σκληρός διαπραγματευτής (για το καλό πάντα των πελατών του), κάτι που φάνηκε και στις συζητήσεις που έγιναν με τον Καρλάο.

Το θέμα φυσικά δεν είναι ο ατζέντης του Σόουζα, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που εκτός των άλλων πέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό και βρίσκεται στο στάδιο της επαναφοράς στην αγωνιστική δράση. Για την ποιότητα και την αξία του, αλλά και το πόσο μπορεί να βοηθήσει δεν αμφιβάλει κανείς, σε όποια ομάδα κι αν αγωνιστεί, είτε στην Κύπρο, είτε αλλού (γιατί παίζει και αυτό το σενάριο).

Επειδή οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη είναι πολύ κοντά, ζητούμενο είναι η ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή «on time», καθώς πρόκειται για παίκτη που όλο το παιγνίδι της ομάδας θα περιστρέφεται γύρω από αυτόν, γιατί είπαμε: Ο Λούκας Σόουζα, όπου κι αν αγωνίζεται θα είναι ο μαέστρος της «ορχήστρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ