aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Σκόρπισε» τον Ερμή και έπιασε κορυφή ο Απόλλων! (video & pics)

«Σκόρπισε» τον Ερμή και έπιασε κορυφή ο Απόλλων! (video & pics)

Σκαρφάλωσε στην κορυφή και απολαμβάνει την μοναξιά του! Ο Απόλλωνας επικράτησε 4-0 του Ερμή στο Τσίρειο για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 32 βαθμούς και στην πρώτη θέση (+2 από την Ανόρθωση).

Από την άλλη, οι «φτεροπόδαροι» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, κατέγραψαν ελάχιστες ευκαιρίες και καλά διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πάρουν το βαθμολογικό όφελος (10η θέση με 15β.).

Οι κυανόλευκοι του Πετράκη ήταν αποτελεσματικοί και παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ σκόραραν οι Γιαννιώτας (31’ και 51’), Ματέι (35’) και Πίττας (80’). Στα αξιοσημείωτα για την ομάδα της Αραδίππου, οι δύο αναγκαστικές αλλαγές καθώς Ραφίνια και Καϊκέ αποχώρησαν τραυματίες.

Το ματς…

Μονόλογος για τον Απόλλωνα ήταν το πρώτος μέρος καθώς η ομάδα της Λεμεσού ήταν καταιγιστική, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών ενώ σκόραρε και δύο γκολ. Μόλις στο 2’ ο Ντιγκινί έδωσε μαγική ασίστ-τακουνάκι στον Πίττα, το πλασέ του οποίου δεν βρήκε στόχο καθώς έδιωξαν αμυντικοί των φιλοξενουμένων. Ο Ερμής κατέγραψε μια και μοναδική ευκαιρία στο 10’ μετά από φαλτσαριστό σουτ του Μέιρα το οποίο πέρασε μόλις έξω.

Ο Απόλλωνας στο 31’ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Γιαννιώτα που αξιοποίησε άψογα την ασίστ του Σάλαϊ, ενώ οι κυανόλευκοι στο 34’ κέρδισαν πέναλτι σε φάουλ του Παντελή στον Πέδρο. Η φάση ελέχθηκε από το VAR, δικαίωσε την απόφαση του Φελλά και ο Ματέι ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Η ομάδα της Λεμεσού απείλησε και σε δύο περιπτώσεις (40’ και 44’) με πρωταγωνιστές τους Ντιγκινί-Χ.Κυριάκου, οι οποίοι βρήκαν σε ετοιμότητα τον Καϊκέ που απέκρουσε με το ένα πόδι και τις δύο ενέργειες των παικτών του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι όχι μόνο διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά κατάφεραν να σκοράρουν άλλα δύο γκολ. Ο Γιαννιώτας στο 51’ έπιασε συρτό σουτ και νίκησε τον Καϊκέ, ενώ στο 80’ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πίττα που ευστόχησε με δυνατό πλασέ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκη): Δημητρίου, Πέδρο (73′ Φιλιώτης), Γιούστε, Ρομπέρζ (58′ Κατελάρης), Σάλαϊ, Ντένιτς (46′ Μάρκοβιτς), Χ. Κυριάκου, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι (58′ Ψύχας), Ντιγκινί (58′ Μπένσοπ).

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ (56′ Φιρινίδης), Καραγκούνης, Δημητρίου, Γαβριήλ (56′ Γεωργίου), Μέιρα, Καϊσερλίδης, Ντίας, Ραφίνια (28′ Λέμος), Παντελή (56′ Κύπρου), Ρουσιάς, Σιντιμπέ.

Σκόρερ: 31′, 51′ Γιαννιώτας, 35′ Ματέι (πέναλτι), 80′ Πίττας / –

Κίτρινες: – / Σιντιμπέ

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Κουμή Δημήτρης

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ