aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκέψου το, γίνεται: Ξένοι διαιτητές και στην επόμενη σεζόν

Σκέψου το, γίνεται: Ξένοι διαιτητές και στην επόμενη σεζόν

Μαζεύτηκαν, τα είπαν, εξέφρασαν απόψεις για τα θέματα που εγέρθηκαν ή ήγειραν, ανέβηκαν οι τόνοι εκεί που προέκυψε έντονη διαφωνία και αποχώρησαν. Άλλοι τσαντισμένοι, άλλοι απορημένοι και άλλοι «διαμαρτυρόμενοι» για τον χαμένο (όπως είπαν) χρόνο.

Ρεζουμέ; Μεταφέρεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ εισήγηση προς τον Μίρολαντ Μάζιτς, όπως στους εναπομείναντες αγώνες του κυπέλλου, αλλά και σε καθοριστικούς αγώνες του πρωταθλήματος, να διαιτητεύσουν ξένοι διαιτητές.

Εν ολίγοις, καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ώστε να σφυρίξουν τη λήξη των εγχώριων διοργανώσεων Κύπριοι διαιτητές. Εξάλλου, οποιαδήποτε ευκαιρία και αν τους δόθηκε, «πνίγηκαν» στις πλείστες των περιπτώσεων στα δικά τους λάθη. Το ένα αυτογκόλ, μετά το άλλο. Θα αρκεστούν στα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, αφού διά σφυριγμάτων (και του) Θεουλή προχθές στο «ΑΕΚ Αρένα», προφανώς κάηκε κάθε μικρή πιθανότητα.

Η προκατάληψη είναι μέγα θέμα. Ωστόσο, μένοντας κανείς προσκολλημένος σε αυτό το σκέλος, όχι μόνο κινδυνεύει να γίνει γραφικός, αλλά να ξεφύγει μίλια μακριά από την πραγματικότητα. Μία απλή και μόνο σύγκριση να επιχειρηθεί στον τρόπο διαχείρισης των αγώνων, των αποφάσεων και της προσωπικότητας των ξένων διαιτητών που σφύριξαν προσφάτως δύσκολα ματς, σε σχέση με τους ντόπιους, διαπιστώνεται αυτομάτως το χάσμα.

«Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων με την ομοσπονδία για συζήτηση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τα σωματεία και άπτονται κανονισμών», γράφει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση της ΚΟΠ.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο και εκμεταλλευόμενοι άπαντες την ηρεμία του κενού αγωνιστικού προγράμματος, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα, η συζήτηση και γιατί όχι η λήψη αποφάσεων που οδηγούν στη «σταθεροποίηση» της καθόδου ξένων διαιτητών και για τη σεζόν 2022-23. Γιατί, μόνο ένας αδαής μπορεί να πιστέψει ότι οι Κύπριοι ρεφ, αίφνης θα ανέβουν επίπεδο. Ότι θα εκτοξεύσουν κατακόρυφα τον βαθμό λήψης ορθών αποφάσεων μετά από τη μεσολάβηση ενός καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ