aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣκέψεις για νέα αναβολή του Κόπα Άφρικα, παρακολουθούν οι κυπριακές ομάδες

Σκέψεις για νέα αναβολή του Κόπα Άφρικα, παρακολουθούν οι κυπριακές ομάδες

Το Κόπα Άφρικα είχε αναβληθεί πέρσι και έχει οριστεί να διεξαχθεί το 2020 και πιο συγκεκριμένα από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η αφρικανική συνομοσπονδία (CAF) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης στο Καμερούν, μετά την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και τον πολλών παραπόνων αγγλικών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το RMC, υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει προκαλέσει μεγάλα νούμερα και πάλι στις περισσότερες εξ αυτών.

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει και δυσαρέσκεια ορισμένων συλλόγων, κυρίως αγγλικών, που θα ήθελαν να κρατήσουν τους παίκτες στο βρετανικό έδαφος τις επόμενες εβδομάδες. Οι Αφρικανοί παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που σημαίνει ότι θα λείψουν για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα από τους συλλόγους τους.

Και φυσικά, υπάρχει και κυπριακό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που η Ομόνοια θα «δώσει» σίγουρα τους Σέχου, Ουζόχο (Νιγηρία) και πιθανότατα τον Μπασιρού (Νησιά Κομόρος), μια και οι εθνικές τους ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Εκπροσώπους θα έχουν επίσης οι ΑΕΛ (Βοζίνια, Πράσινο Ακρωτήρι), Άρης (Γιαγκό, Μπουρκίνα Φάσο), Πάφος FC (Σεμέδο, Πράσινο Ακρωτήρι) και ίσως ο Απόλλωνα, αφού ο Ντζουμ είναι στις προεπιλογές του Καμερούν.

Είναι δεδομένο ότι Ομόνοια, ΑΕΛ, Άρης, Πάφος FC και Απόλλων παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ