Σκέψεις για μονά ματς στα πρώτα προκριματικά από την UEFA

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να... κερδίσει χρόνο για τη νέα σεζόν ορίζοντας μονά ματς στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους του Champions και Europa League.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν μονοί αγώνες στις δύο πρώτες προκριματικές φάσεις του Champions και Europa League της νέας σεζόν εξετάζει η UEFA, σύμφωνα με την Live Sport.

Η τρέχουσα σεζόν θα ολοκληρωθεί (εφόσον το… επιτρέψει η πανδημία) με μεγάλη καθυστέρηση, που μπορεί να φτάσει ακόμη και στα μέσα Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως η επόμενη περίοδος θα χρειαστεί να αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και προκειμένου να μην υπάρχει συμφόρηση στο ήδη πιεσμένο καλεντάρι (μιας και το Euro ήδη μετατέθηκε για το 2021), η UEFA αναζητεί τρόπους για να κερδίσει χρόνο.

Πρόκειται για μία πρόταση που αντιμετωπίζεται θετικά από αρκετές ομοσπονδίες, καθώς θα «εξοικονομηθούν» δύο εβδομάδες. Αντίθετα, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για μονά ματς στα εκκρεμή ζευγάρια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της τρέχουσας σεζόν δεν έγινε αποδεκτή, κυρίως από τα μεγάλα κλαμπ.

Σημειώνεται πως στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα λάβει μέρος η δεύτερη ομάδα των ελληνικών playoffs (ο πρωταθλητής θα μπει απευθείας από τον τρίτο γύρο), ενώ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα συμμετέχουν οι δύο από τους τρεις εκπρόσωπους της Ελλάδας στο επόμενο Europa League. Ο Κυπελλούχος (ή αν ο Κυπελλούχος έχει εισιτήριο για Champions League στη θέση του η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στα playoffs) θα μπει στον τρίτο γύρο.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ