aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκάρταραν σχεδόν όλοι τον Κονέ!

Σκάρταραν σχεδόν όλοι τον Κονέ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν αδυνατούμε να εξηγήσουμε κάτι που μας έχει συμβεί, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε την έκφραση, «όλα για κάποιο λόγο γίνονται». Μάλλον, κάτι τέτοιο θα λένε στον Εθνικό και πολύ περισσότερο ο Ιμπραχίμ Κονέ. Ο Καμερουνέζος, δικαιωματικά, μπορεί να υπερηφανεύεται για την άκρως εντυπωσιακή εκκίνηση στα κυπριακά γήπεδα, στρέφοντας αυτομάτως τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Ο χάρτης της ζωής του, τον οδήγησε στη χώρα μας και όπως όλα δείχνουν, σε σωστό χρονικό σημείο. Γιατί, ο 24χρονος επιθετικός είχε προταθεί και τον περασμένο Ιανουάριο σε ομάδες μας, όπως είναι για παράδειγμα η ΑΕΛ και η Νέα Σαλαμίνα. Το βιογραφικό σημείωμά του και τα σχετικά, είχαν αποσταλεί στα γραφεία και πολλών άλλων κυπριακών συλλόγων προ λίγων μόλις μηνών. Απ’ όλους… έφαγε πόρτα! Ο μοναδικός που μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει και μάλλον ορθά -όπως φαίνεται- τον Ιμπραχίμ Κονέ, δεν είναι άλλος από τον τεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Γιάννο Δημοσθένους.

Ο λιγομίλητος και χαμηλών τόνων Καμερουνέζος, μη φανταστείτε πως «καιγόταν» για να έλθει στην Κύπρο. Κατόπιν αρκετών πιέσεων είπε το «ναι», αν και η αλήθεια είναι πως τον Ιούλιο παρουσιαζόταν πιο διαλλακτικός στις απαιτήσεις του σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο. Υπέγραψε για δύο χρόνια στον Εθνικό, υπάρχει ρήτρα που δεν είναι αποτρεπτική για τις μεγάλες κυπριακές ομάδες, αποτελώντας παραλλήλως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Άχνα. Και μην πάει το μυαλό σας πως παίρνει τρελά λεφτά…

Φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού και από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι να μη σταματήσει να μάχεται και να αναγεννηθεί μαζί με την ίδια την ομάδα. Δεν ήρθε στην Κύπρο απλά και μόνο από ανάγκη. Ήρθε από επιλογή. Απώτερος σκοπός του είναι μαζί με τον Εθνικό, να θέσει εαυτόν στον ποδοσφαιρικό χάρτη, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στοχεύει σε restart, μετά το πέρασμά του από τις Μποαβίστα, Εστορίλ και με βάση το πρώτο δείγμα γραφής, έχει τα εφόδια για να προχωρήσει. Γρήγορος, ευκίνητος, βλέπει γήπεδο και ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως όταν βρει ελεύθερο χώρο. Και στον Εθνικό, όπου δεν θα βρει στα πλείστα παιχνίδια κλειστές άμυνες, θα αποτελέσει σπουδαίο «εργαλείο» για τον Γιώτη Εγκωμίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ