aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣιέλης: «Είχα τρεις προτάσεις, ήθελα νέες προκλήσεις»

Σιέλης: «Είχα τρεις προτάσεις, ήθελα νέες προκλήσεις»

Τις δύσκολες ώρες που πέρασε λόγω του σοβαρού τραυματισμού (ρήξη χιαστών) τον Απρίλη του 2017, την πορεία της καριέρας του, το ποδόσφαιρο στην Κορέα και τη μετεγγραφή στην Jeju United διηγήθηκε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κορέας, «K LEAGUE», ο Βαλεντίνος Σιέλης. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός επεσήμανε ότι πέρασε δύσκολες στιγμές σωματικά και ψυχολογικά όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην Ιταλία.

«Επισκέφθηκα ένα γιατρό στην Ιταλία που είναι ειδικός στις εγχειρήσεις στους χιαστούς. Μετά την επέμβαση έκανα αποκατάσταση για περίπου δύο μήνες στην Ιταλία με 2-3 προπονήσεις την ημέρα. Αργότερα επέστρεψα στην Κορέα και συνέχισα την αποκατάσταση μου ατομικά. Δούλεψα πολύ σκληρά για να ξεπεράσω τον τραυματισμό και ήταν πολύ δύσκολο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά».

Ερωτηθείς για το πώς κατέληξε στην Κορέα και κατά πόσο υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες όταν αποχώρησε από την ΑΕΛ, ο Σιέλης αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί κρούση από τρεις ομάδες της Ευρώπης, όμως έψαχνε νέες προκλήσεις στην καριέρα του: «Είχα τρεις προτάσεις. Ήταν από ομάδες της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Κορέας. Ο λόγος που επέλεξα να έρθω στην Κορέα ήταν γιατί έψαχνα για νέες προκλήσεις. Το πρωτάθλημα της Κορέας είναι πολύ υποτιμημένο κατά την άποψη μου. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλό».

Ο 30χρονος στόπερ υπογράμμισε ότι στην Αγγλία πήρε τις βάσεις για το μέλλον, αφού η θητεία του στις ακαδημίες της Άρσεναλ και της Τότεναμ τον βοήθησαν αρκετά, ενώ επαγγελματικά καθιερώθηκε σε Ανόρθωση και ΑΕΛ: «Άρχισα την καριέρα μου στην Αγγλία, από τις ακαδημίες της Άρσεναλ και της Τότεναμ. Από εκεί πήρα τις βάσεις για το μέλλον. Όταν πήγα στην Ανόρθωση και την ΑΕΛ Λεμεσού είδα την επαγγελματική πλευρά και έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.  Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, πάντα υπήρχε κάτι να μάθω και με βοήθησαν ο κάθε σταθμός με διάφορους τρόπους».

Για τη μεταγραφή του στην Jeju United, είπε: «Η Jeju είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να ανέβουμε στην Α’ κατηγορία. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί. Έχω άριστη σχέση με τους συμπαίκτες μου και όλοι είναι φανταστικοί. Όσο για την ζωή στο Jeju, μου αρέσει επειδή η ζωή εδώ είναι απλή. Το Jeju είναι παρόμοιο με τη χώρα μου την Κύπρο, οπότε πιστεύω ότι είναι ένα καλό περιβάλλον και για την οικογένειά μου. Λατρεύω τον καλό καιρό, τις όμορφες παραλίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ