Σεραφείμ: «Θα ήταν έγκλημα εναντίον των ποδοσφαιριστών…»

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο τόσο για την επανέναρξη των προπονήσεων όσο και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Σεραφείμ σε δηλώσεις του στον Super Sport (104.0) εμφανίστηκε απαισιόδοξος τονίζοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον να παίρνει πρωτοβουλία για να αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις των ομάδων.

Αρχικά ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ανέφερε: «Αν είμαστε υπεύθυνα άτομα πρέπει να είμαστε περιορισμένοι. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα για το τι θα γίνει. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα που πρέπει να λυθούν τώρα. Δεν είναι σωστό να βάζουμε χρονοδιαγράμματα από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ιό. Ελπίζω να μειωθούν τα κρούσματα, θα περιμένουμε τα διατάγματα και μετά να πούμε οτιδήποτε. Έχουμε τόσες απαγορεύσεις και εμείς μιλάμε για πότε θα επαναρχίσει το πρωταθλήματα. Η UEFA είπε ότι θα δώσει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Υπάρχει κανείς που θα παραβεί τα διατάγματα και θα πει να πάτε να προπονηθείτε. Ως πρόεδρος δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για να πως στους ποδοσφαιριστές να πάνε να προπονηθούν.  Μέχρι τις 30 Απριλίου υπάρχουν κάποια διατάγματα Αν μείνουν δύο μήνες χωρίς προπόνηση οι ποδοσφαιριστές, θα ήταν έγκλημα εναντίον τους να τους πούμε να αγωνιστούν. Όλα τα σενάρια που κάνουμε είναι υποθετικά. Τα διατάγματα που βγαίνουν είναι κάθε μέρα και χειρότερα και εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε προπονήσεις. Εγώ το θεωρώ απίθανο. Δεν ξέρω αν έγινε αργά αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα πάρει την ευθύνη για να επιτραπούν προπονήσεις».

Για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: «Υπάρχει ανησυχία, είναι μια άσχημη κατάσταση και προσπαθούμε να στηρίξουμε ψυχολογικά».

Για τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν: «Έγινε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων. Είμαστε σε επικοινωνία με την ομοσπονδία και μας ενημερώνουν συνεχώς για ότι νέο προκύψει. Είμαστε στη διάθεση της ομοσπονδίας για να κάνουμε συνάντηση για να δούμε τι θα γίνει με τα χρονοδιαγράμματα. Ο πρόεδρος μας είπε να περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να μην αρχίσει το πρωτάθλημα: «Επίσημα δεν έχει συζητηθεί. Μεταξύ των προέδρων στις συζητήσεις που κάνουμε, μας προβληματίζει το κατά πόσο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μας προβληματίζουν τα συμβόλαια που λήγουν, μας προβληματίζει το οικονομικό και πολλά άλλα πράγματα. Χρειάζεται χρόνος για να έχουμε εισηγήσεις, όχι λύσεις.

Δεν ξέρω αν θα βρεθούν λύσεις που θα μας ικανοποιούν όλους. Θα είναι μια κατάσταση που θα έχει τις χειρότερες οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο φαινόμενο δεν θυμάμαι τέτοιο κραχ. Αυτή η κατάσταση είναι κάτι το πρωτοφανές. Και μακροχρόνια θα έχουμε πολλά προβλήματα. Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και για πόσο χρονικό διάστημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ