Σχόλιο για την υπόθεση Ουζόχο: Όταν το απεχθές σκεπάζει το υγιές

Ο ήρωας του Σαββάτου Φράνσις Ουζόχο, άθελά του έγινε πρωταγωνιστής για εξωαγωνιστικούς λόγους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από ήρωας στο γήπεδο, «κατηγορούμενος» για αντικανονική συμμετοχή. Από κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλων (1-0), λόγος για ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και αφορμή για «χαρτοπόλεμο». Ο Φράνσις Ουζόχο έγινε άθελά του άλλο ένα απτό παράδειγμα, για το πώς μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να σκεπαστεί το υγιές μέρος του αθλητισμού (αγωνιστικό μέρος) από το απεχθές (υποψία για παρασκήνιο).

Διαβάστε επίσης: Καταθέσεις από στελέχη του ΚΟΑ, στο ΤΑΕ οι εξετάσεις του Ουζόχο

Σκέψου εκείνους τους σχεδόν 3.000 οπαδούς, οι οποίοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έζησαν έντονα το παιχνίδι, αγωνιούσαν για την ομάδα τους, οι νικητές πανηγύρισαν και οι ηττημένοι αποχώρησαν στεναχωρημένοι. Ξαφνικά, πρέπει να δεχτούν όλοι μαζί πως μπορεί και να πήγαν άδικα στο γήπεδο χειμωνιάτικα, επειδή η έκβαση του ματς θα κριθεί σε κάποια δικαστική αίθουσα. Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η ιστορία. Ό,τι και να γίνει, όμως, η υπόθεση αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην εικόνα του ταλαιπωρημένου κυπριακού ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα, ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, δηλώνει πως η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αποτελεί στοίχημα ζωής.

Διαβάστε επίσης: Ο ΚΟΑ εμμένει στη θέση του και περιμένει την Αστυνομία

Ασφαλώς, με υποθέσεις σαν του Ουζόχο, το έργο του γίνεται πολύ πιο δύσκολο. Σίγουρα, τόσα χρόνια στα γήπεδα, ο κύριος Ανδρέας ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς πόσο υψηλά είναι τα εμπόδια που θα έχει στην προσπάθειά του. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωσή του, ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διώχνουν τον κόσμο πέρα από την κάρτα φιλάθλου. Ανάμεσά τους, υποψιάζομαι πως εννοούσε και ιστορίες για αγρίους σαν και αυτήν με το δελτίο υγείας του κίπερ της «Μεγάλης Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η ώρα για αλλαγές στο θέμα των δελτίων υγείας

Υ.Γ.: Τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο. Σύμφωνοι. Ωστόσο, ας πάψει η συγκεκριμένη ατάκα να αποτελεί παντιέρα κάθε συλλόγου, που κινδυνεύει να χάσει ένα παιχνίδι στα χαρτιά. Μια ματιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αποδεικνύει πως όλοι γνωρίζουν και τις δύο όψεις του νομίσματος. Πότε κατηγορούμενοι και άλλοτε κατήγοροι.